Alles op 4 Behandeling - Dentares Smile Clinic
 

Alles op 4
Behandeling

Dentares is bekend in Antalya, Turkije om consequent hoogwaardige all-on-4 behandelingen te bieden tegen betaalbare prijzen in vergelijking met Oost-Europa, het VK en de VS. Implantaten met geavanceerde microtechnologieën worden gebruikt om patiënten met tandbederf een hernieuwde, zelfverzekerde glimlach te geven.

De all-on-4 behandeling is een chirurgische techniek waarbij op slechts 4 implantaten per kaak een vaste prothese met gelijkmatig verdeelde beetsluiting wordt geplaatst. De all-on-4 techniek werd in 1998 ontwikkeld door een Portugese tandarts, Dr. Paulo Malo.

Dr. Malo concludeerde dat 4 in bepaalde hoeken geplaatste implantaten in staat waren sinusholten en zenuwkanalen van het kaakbot te vermijden om een volledige boogprothese te verstrekken en te ondersteunen.

Wat is de all-on-4 techniek?

De all-on-4 behandeling is een chirurgische techniek waarbij op slechts 4 implantaten per kaak een vaste prothese met gelijkmatig verdeelde beetsluiting wordt geplaatst. De all-on-4 techniek werd in 1998 ontwikkeld door de Portugese tandarts Dr. Paulo Malo. Dr. Malo concludeerde dat 4 in bepaalde hoeken geplaatste implantaten in staat waren sinusholten en zenuwkanalen van het kaakbot te vermijden en zo een volledige boogprothese te leveren en te ondersteunen. Sindsdien is de All-on-4 methode wereldwijd ingevoerd als standaardbehandeling voor patiënten met ernstig botverlies.

Bij ernstig botverlies kan worden vastgesteld dat de ruimte tussen de botstructuur van de sinusholte in de bovenkaak en de botstructuur en het zenuwkanaal in de onderkaak onvoldoende is om implantaten te ondersteunen. Daarom kunnen 4 implantaten worden geplaatst in de voorste (voorste) kaak, waarbij deze belangrijke gebieden worden vermeden. Twee implantaten worden verticaal geplaatst op de voorste posities van het kaakbot en één implantaat wordt aan weerszijden daarvan geplaatst onder een hoek van 45 graden naar de achterkant van de kaak. De hoek zorgt voor een gelijkmatige verdeling van de beetkracht over een volledige boogprothese, in tegenstelling tot wanneer alle 4 de implantaten verticaal zouden worden geplaatst.

De all on 4 techniek vereist geen sinuslifting behandeling of bottransplantaties omdat de methode alleen gebruik maakt van de bestaande structuur. De behandeling is dus een betaalbare optie voor patiënten die een vaste prothese willen, omdat ze geen extra behandelingskosten hebben.

Wie komt in aanmerking voor de all-on-4 behandeling in Turkije?

De all-on-4 techniek is een geweldige permanente prothese behandelingsoptie voor patiënten met een uitneembaar kunstgebit die het leven gemakkelijker willen maken en harder voedsel zoals biefstuk of noten willen kunnen eten.

Patiënten met ernstig botverlies in beide kaken, veel ontbrekende tanden, rotte, gebroken of wankele tanden kunnen geschikt zijn voor de all-on-4 behandeling.

In de meeste gevallen van de bovenkaak, als de sinus de botstructuur zodanig heeft aangetast dat er nog maar een paar millimeter beschikbaar is. Dan is een sinuslift en bottransplantatie een riskantere operatie en kan de all on 4 behandeling worden aanbevolen. Bij de onderkaak is er een zenuwkanaal dat langs de onderkant van de kaak loopt en net buiten de kin stopt. Als de botstructuur tussen de tanden en het zenuwkanaal van de kaak slechts enkele millimeters bedraagt, is de all on 4 behandeling aan te bevelen. Complicaties zoals een gebarsten sinus, overmatige bloeding en zenuwbeschadiging zijn risico’s die het niet waard zijn om te nemen voor implantaten achteraan.

Wat is het proces van all on 4 behandeling?

Het hele proces vereist twee bezoeken aan Turkije, met een tussentijd van 3 maanden. Het eerste bezoek duurt 7 dagen met ongeveer 3-4 afspraken. Het tweede bezoek duurt 10 dagen en vereist 4-5 afspraken.

Hoe lang duurt de all on 4 behandeling in Turkije?

Patiënten brengen hun aankomstdag meestal door om vertrouwd te raken met het hotel. Op de tweede dag brengen we u naar de Dentares Smile Clinic met onze VIP transfer service voor een afspraak van 30 minuten. U vult een anamnese en toestemmingsformulieren in. Daarna helpt onze patiëntrelatieadviseur u met het maken van een röntgenfoto en brengt u naar de hoofdarts, Dr. Öyküm, voor een live consult.

Tijdens het consult wordt Dr. Öyküm vergezeld door onze Maxillofaciale chirurg, Dr. Dincer. Zij bespreken uw röntgenresultaten, 3D-tomografie, hebben een intra-oraal onderzoek en geven u vervolgens het gezondste behandelplan. Als u speciale wensen, vragen of verwachtingen heeft, zullen we dit hier bespreken. Als de artsen het erover eens zijn dat de all on 4 het gezondste behandelplan voor u is, is er een vooraf gemaakte afspraak voor een operatie als de patiënt klaar is om verder te gaan met de behandeling.

De arts gebruikt computersoftware van de röntgenfoto en tomografie van de patiënt om de beste plaatsing van de implantaten te vinden. De patiënt ontspant zich in de tandartsstoel en in steriele omstandigheden. De chirurg en assistenten steriliseren hun handen, dragen handschoenen, maskers, operatiejassen, haarnetjes en steriliseren de mond van de patiënt, van binnen en van buiten. De behandeling kan beginnen. De kaakchirurg past plaatselijke verdoving toe voor een pijnloze operatie. Het tandvlees wordt geopend en het bot wordt blootgelegd. De chirurg prepareert de implantaathouder met behulp van tandartsboren tot de juiste grootte en diameter. Het implantaat wordt in de voorbereide holte geplaatst met een beetje bottransplantaat. Het tandvlees wordt vervolgens gesloten met oplosbare hechtingen. De hechtingen verdwijnen na 7 tot 10 dagen.

Een tijdelijk kunstgebit wordt dan precies op maat van de patiënt gemaakt door het nemen van afdrukken op tandpasta. Patiënten zullen vragen: “Krijg ik een kunstgebit?”. Het antwoord op die vraag hangt af van de beslissing van de arts. Als de arts vindt dat de botstructuur tijdens de operatie gezond genoeg is om de osseo-integratie van implantaten en de belasting door de dagelijkse beetdruk van een vaste prothese te ondersteunen. Dan kan de arts de patiënt een vaste prothese toewijzen. Of de prothese nu vast of niet-vast is, de patiënt krijgt altijd het advies om gedurende 3 maanden zacht voedsel te eten terwijl de implantaten genezen. Als de patiënt een niet-vaste prothese krijgt, adviseert de arts deze de eerste maand niet te gebruiken, behalve om sociaal-esthetische redenen. De botstructuur is sterk verminderd in vergelijking met gezonde patiënten, dus onze eerste taak is het behoud van het bot dat de patiënt nog heeft.

Alle op 4 patiënten hebben 2 bezoeken aan Turkije nodig. Bij het eerste bezoek worden de resterende tanden getrokken, abcessen of andere aandoeningen behandeld en implantaten geplaatst. Patiënten kunnen hun 1e bezoek zien als de medische fase van de behandeling. 5 dagen in Turkije is voldoende voor de extracties, de implantaatoperatie en een tijdelijke prothese. Patiënten moeten zich houden aan het nazorgadvies van de arts en de voorgeschreven medicijnen innemen: Pijnstiller, mondwater en een antibioticakuur. De patiënt kan naar huis om minimaal 3 maanden te genezen. Na 3 tot 6 maanden is de patiënt volledig genezen en kan hij/zij terugkomen bij Dentares voor het tweede bezoek.

Om de meest functionele en esthetische prothese te maken, heeft de patiënt voor zijn tweede bezoek in totaal 10 dagen nodig. De patiënt krijgt een controleafspraak waarbij de arts een nieuwe panoramische röntgenfoto beoordeelt en de implantaten opent om de genezing te controleren. Als alle implantaten succesvol zijn geïntegreerd met de botstructuur, kan de patiënt naar de tandprotheticus.

Een van de tandprothetici van Dentares neemt met tandpasta afdrukken van uw kaken. Op basis van deze afdrukken kunnen de arts en de laboranten de prothese bouwen. Zirconia is het meest geprefereerde materiaal voor prothesen vanwege de duurzaamheid en sterkte om meer dan een decennium mee te gaan met de juiste mondhygiënische gewoonten.

De prothese wordt eerst gemaakt door een basismateriaal te bouwen dat alle 4 de implantaten met elkaar verbindt, waardoor de drukkrachten van het bijten perfect worden verdeeld. Dit wordt bereikt met behulp van de modernste CAD/CAM-computertechnologieën. Een volledige boogprothese bevat 12 ‘kronen’ of prothesetanden. Nadat het basismateriaal is opgebouwd, is het een kwestie van de zirconia kronen erop bouwen. Met de repetitiemethode kunnen we kleine aanpassingen maken aan de volledige bogen, zodat de beet als een puzzel in elkaar past. Elke tand uit de boven- en onderkaak zit in harmonie samen, waardoor de meest functionele en comfortabele prothese ontstaat. Nadat dat is bereikt, verfijnt de tandprotheticus de voortanden tot de parameters van het glimlachontwerp voor de mooiste glimlach.

Welke implantaten zijn geschikt voor de all on 4 behandeling in Turkije?

Dentares werkt alleen met hoogwaardige, internationaal bekende merken. Alle merken die wij gebruiken zijn toepasbaar voor de all on 4 behandeling. De implantaten die wij gebruiken zijn Megagen®, Global D® en Straumann®. Voor meer informatie over wat elk van deze implantaten uniek maakt, ga naar onze Dental Implant

Wat kan de all on 4 behandeling in Turkije verstoren?

Er zijn een paar dingen die de behandelingstijd kunnen verlengen en de osseo-integratie (genezing tussen bot en implantaat) kunnen beïnvloeden. Dat zijn abcessen en nazorggewoonten. Patiënten zullen in de consultatiefase aan de hand van de röntgen- en 3D-tomografieresultaten ontdekken of ze botabcessen hebben. Dit zijn kleine zakjes (of cysten) met pus en slechte bacteriën. Als het abces (1 of meer) zich binnen het operatiegebied bevindt, moeten implantaten worden aangebracht. Dan moeten we eerst operatief de infectie verwijderen en bottransplantaten plaatsen. Dit kan het behandelproces nog eens 3 tot 6 maanden vertragen, afhankelijk van de grootte van het abces en het aangebrachte bottransplantaat.

Het is helaas niet mogelijk om de botgenezing te versnellen, maar we kunnen wel zorgen voor een goede mondhygiëne, stoppen met roken en gezond en gevarieerd eten om ervoor te zorgen dat de genezing niet wordt vertraagd of beïnvloed. Roken van sigaretten en dampen beperkt de vasculaire circulatie naar het tandvlees en het bot, waardoor vitale voedingsstoffen en antilichamen de genezingsplaats niet kunnen bereiken. Dit kan leiden tot een infectie en een mislukt implantaat. Dit verlengt het behandelproces met 3 tot 6 maanden.

Alcohol veroorzaakt uitdroging in de mond, verwijdt de haarvaten en onderbreekt een proces dat osseointegratie wordt genoemd. Uitdroging en verwijding vergroten de zwelling en kunnen leiden tot bloedstolsels, wat leidt tot necrose van het capillair. Dit beïnvloedt het transport van voedingsstoffen en genezingsfactoren naar het implantaatgebied. Osseointegratie is het proces van integratie van bot en implantaat. Het botweefsel groeit in de microscopische poriën en verbeterde oppervlakken van het implantaat.

De tijdelijke prothese wordt alleen om esthetische redenen gemaakt. De prothese is gemaakt van bros acryl en kan bij verkeerd gebruik breken. Een kunstgebit mag niet functioneel worden gebruikt. Dit betekent dat de prothese niet gemaakt is om bijtkrachten te weerstaan tijdens het kauwen en alleen bedoeld is voor esthetische redenen. U kunt bijvoorbeeld met een zelfverzekerde glimlach praten met uw collega’s, vrienden en familie. Een kunstgebit zet namelijk kracht op de implantaten en kan de genezing verstoren. Het zal altijd de prioriteit van de arts zijn om de genezing maximaal te bevorderen. Dit is om de patiënt te beschermen. We moeten de botstructuur die we hebben behouden.

Om deze redenen: roken, drinken en ongepast dragen van een kunstgebit kunnen het genezingsproces verstoren en tot complicaties leiden; het verlengt de genezingstijd tot 3 of zelfs 6 maanden.

Wat zijn de voordelen van de all on 4 behandeling in Turkije?

Het is aangetoond dat implantaten het botverlies bij de meeste patiënten aanzienlijk verminderen. Als het gaat om het behoud van uw botstructuur, zijn implantaten een zeer goede optie om te overwegen. Niet alleen dat, de implantaten stellen de patiënt in staat een functioneel en esthetisch kunstgebit te hebben. Patiënten kunnen een onmiddellijke toename van vertrouwen ervaren wanneer hun prothesen voor het eerst worden geplaatst.

De bijtkracht wordt gelijkmatig verdeeld, zodat patiënten weer volwaardig voedsel kunnen eten. Ze kunnen weer genieten van biefstuk, noten, appels, snoep en ander gezond voedsel.

Het beste deel van het esthetische ontwerp is dat de patiënt een designstijl en een kleur wit kan kiezen waar hij of zij zich goed bij voelt.

In het Verenigd Koninkrijk duurt de behandeling 9 tot 12 maanden. Bij Dentares in Antalya, Turkije, kunt u de all on 4 behandeling binnen 3 maanden afronden.

De all on 4 behandeling is ook veel betaalbaarder in vergelijking met de prijzen in het VK, de VS en Oost-Europa. Door de economische omstandigheden van Turkije in de afgelopen jaren heeft de tandheelkunde in Turkije een aanzienlijk prijsvoordeel voor toeristen.

Turkije heeft een geweldige gastvrije cultuur en dat is te zien bij Dentares. Patiënten voelen zich altijd veilig en verzorgd tijdens hun verblijf. Patiënten krijgen een VIP-transferservice tussen hotel, kliniek en luchthaven, een hotel voor hun verblijf en de service van het kliniekpersoneel en de artsen is ongeëvenaard.

De Turkse artsen hebben hun tandheelkundige vaardigheden kunnen aanscherpen met dagelijkse behandelingen van implantaten en prothesen. Bij Dentares worden gespecialiseerde artsen aangesteld voor elke fase van de behandeling, zodat patiënten bij elke behandeling en bij elke stap door deskundigen worden verzorgd.

Wat zijn de nadelen van de all on 4 behandeling in Turkije?

Helaas hebben wetenschappers de genezingsfactoren van het lichaam niet kunnen kraken. Ons botweefsel heeft nog maanden nodig om te genezen en dus moeten we voor de all on 4 behandeling rekenen op 3 maanden.

Patiënten moeten vanuit hun thuisland naar Turkije reizen voor de behandeling. Patiënten moeten dus werk en levensverantwoordelijkheden beheren om de tijd te hebben om twee keer naar Turkije te komen. In werkelijkheid kan de all on 4-behandeling in Turkije in 3 maanden worden afgerond, terwijl dat in het Verenigd Koninkrijk 9 tot 12 maanden kan duren. Dus patiënten besparen uiteindelijk echt tijd en hebben snel hun droomglimlach.

De all on 4 behandeling vereist een chirurgisch risico en volledig bevoegde en ervaren chirurgen om de behandeling te voltooien en dus kan het behoorlijk duur worden. In vergelijking kan de all on 4 behandeling een derde zijn van de prijs in westerse landen.

Langdurige rokers en frequente drinkers kunnen het enkele weken of maanden moeilijk hebben om de implantaten na de behandeling te verzorgen. Het wordt aanbevolen niet te roken of alcohol te drinken terwijl het lichaam herstelt. Patiënten kunnen nicotinepleisters gebruiken, maar die vervangen niet de gewoonte om het fysieke gevoel van een sigaret in de mond te hebben.

Sommige patiënten kunnen het moeilijk hebben zonder tijdelijke prothese of niet-vaste prothese, omdat ze die elke dag moeten uitnemen en schoonmaken. Ze worden alleen gegeven als esthetische maatregel.

Het hebben van implantaten betekent dat patiënten 3 tot 6 maanden moeten wachten. Patiënten zullen het hygiëneadvies van de arts opvolgen om ervoor te zorgen dat hun implantaten genezen en zo goed mogelijk integreren met het bot. Dit betekent actieve zorg en aandacht voor kleine veranderingen, schoonmaken enzovoort.

Hoewel zeldzaam, zijn lokale complicaties die kunnen optreden tijdens de chirurgische ingreep voor tandheelkundige implantaten: zenuwschade die kan leiden tot gevoelloosheid, maar die meestal tijdelijk is, en bloedingen. Complicaties die na de operatie kunnen optreden zijn: infectie en mislukte integratie van het implantaat met het bot.

Hoeveel kost de all-on-4 behandeling in Turkije?

In Turkije kan de all on 4 behandeling tot 70% goedkoper zijn dan de prijzen in het VK, de VS en West-Europa. Natuurlijk hangt het ook af van de specifieke behoeften van de patiënt. Sommige patiënten kunnen abcessen hebben in het geplande implantaatgebied, zodat de infectie(s) operatief moeten worden verwijderd en behandeld. Zij moeten 3-6 maanden wachten tot deze gebieden zijn genezen voordat er implantaten kunnen worden geplaatst.

Patiënten hebben de mogelijkheid om het merk en de kwaliteit van hun implantaten te kiezen. Dentures biedt Megagen®, Global D® en Straumann® aan voor de all on 4 behandeling. Dit kan de prijs drastisch beïnvloeden.

Dentares heeft twee fulltime maxillofaciale chirurgen beschikbaar voor de all on 4 behandeling, abcesverwijdering, extractie, sinuslifting en bottransplantatieprocedures. Hun vaardigheden zijn dus goed ontwikkeld. Het loont om een ervaren chirurg in uw team te hebben. In andere klinieken is het mogelijk dat u geen fulltime specialist krijgt, waardoor de kwaliteit van de chirurgie minder is.

Ook het materiaal van de prothese, de reputatie van de kliniek en de tandprotheticus kunnen de prijs beïnvloeden. Bezoek onze pagina over kronen voor meer informatie

Wat is het verschil tussen all on 4 en all on 6 behandelingen in Turkije?

Bij de all on 4 behandeling worden schuine implantaten gebruikt om stabiliteit te bieden achter in de kaak door het verlies van bot. De all on 6 behandeling is anders omdat kandidaten voor de all on 6, voldoende botstructuur hebben om 6 verticale implantaten gelijkmatig geplaatst in de kaak te ondersteunen.

Dentares
All On 6 Treatment

Dentares in Antalya, Turkey has consistently provided high-quality all-on-6 treatments at affordable prices to Dental Tourists. Quality implants with new microtechnologies and state of the art equipment are used by our experienced Doctors to deliver complete smile makeovers
Wat is de all on 6 behandeling in Turkije?

De all on 6-behandeling wordt beschouwd als de complete smile makeover, omdat artsen alle beschikbare behandelingen in combinatie met de all on 6-behandeling kunnen toepassen om een vernieuwde, gelukkige glimlach te krijgen.

De all on 6-behandeling maakt gebruik van 6 implantaten die gelijkmatig verticaal op de botstructuur van elke kaak worden geplaatst. Dit systeem is een geweldige optie voor patiënten met allerlei mondaandoeningen. Als de patiënt een gezonde hoeveelheid botstructuur heeft, is de all on 6 een geweldige optie om bot te behouden en een permanent gebit te maken.

In gevallen waar de sinusholte de botstructuur van de bovenkaak heeft aangetast en er nog wel bot beschikbaar is. We kunnen de structuur vergroten door de sinus op te heffen en een bottransplantaat te plaatsen. Implantaten kunnen in de meeste gevallen nog steeds worden geplaatst in combinatie met bottransplantaten en sinusliftoperaties. Dit verlengt echter de hersteltijd met 3 tot 6 maanden om voldoende genezing mogelijk te maken. Sinuslifting en bottransplantaties zijn niet altijd nodig, zolang er een gezonde hoeveelheid botstructuur is om de implantaten met succes te kunnen plaatsen en integreren.

In de onderkaak is het plaatsen van bottransplantaten niet nodig, tenzij er sprake is van divets, extractieholtes of abcessen in de botstructuur.

Het behoud van de botstructuur is de sleutel tot een gezond gebit of kunstgebit voor de rest van ons leven.

Wie komt in aanmerking voor de all on 6 behandeling in Turkije?

Elke patiënt die volledige extracties zal ondergaan of al zonder tanden zit, en op zoek is naar een permanente protheseoplossing, met een gezonde botstructuur. Deze patiënten willen hun levenskwaliteit, hun zelfvertrouwen en hun sociale betrokkenheid verbeteren. Soms kan een stevige biefstuk niet gegeten worden door iemand die zijn tanden verliest of pijn heeft bij het kauwen van hard voedsel.

Patiënten die zich presenteren met botverlies in beide kaken, maar die voldoende structuur hebben om een implantaatbehandeling te ondersteunen. Ook mensen met meerdere ontbrekende tanden, gebarsten, gebroken of afgeslepen tanden zijn geschikt voor de all on 6 behandeling.

In de meeste gevallen waar de sinusholte de botstructuur heeft aangetast, maar er nog meer dan een centimeter botstructuur is, zijn sinuslifting en bottransplantaties een aanvullende behandeling, maar kunnen deze patiënten toch in aanmerking komen voor de all on 6-behandeling.

In de onderkaak moet de arts voldoende botstructuur zien tussen de gingiva (tandvlees) en het zenuwkanaal aan de onderkant van de kaak. Is er voldoende structuur, dan kan de arts implantaten plaatsen. Is er niet genoeg structuur, dan kan dit het zenuwkanaal aantasten en leiden tot gevoelloosheid. Daarom plant de arts altijd de precieze afmetingen van het implantaat en de juiste plaatsing in de kaak. Als er niet voldoende botstructuur is, kan de all on 4 behandeling worden aanbevolen.

Welke behandelingen zijn betrokken bij de all on 6 behandeling in Turkije?

Inclusief 6 implantaten per kaak, zijn er bottransplantaties, sinuslifting, extractie, abcesreiniging, membraan, en kauwgombotoxinjectie. Niet al deze behandelingen zijn nodig.

Bottransplantaat is een materiaal dat zorgt voor de natuurlijke heropname in het eigen bot van de patiënt, waardoor de beschikbare botstructuur voor een succesvolle fusie van het implantaat toeneemt.

Sinuslifting is een delicate procedure waarbij de botstructuur chirurgisch wordt geopend en het sinusmembraan volledig wordt gelicht en bon graft-materiaal wordt geplaatst voor toekomstige succesvolle osseo-integratie van het implantaat.

Extractie omvat het verwijderen van een tand of beschadigde tand die inmiddels een bundel zenuwen is geworden (vaak geelbruin van kleur).

Een abces verwijst naar een ophoping van pus en slechte bacteriën binnen een zak van de botstructuur, die vaak onopgemerkt blijft zonder röntgenfoto of tomografie.

Bij sommige behandelingen met bottransplantaten wordt een barrièremembraan gebruikt om het bottransplantaat op zijn plaats te houden en het membraan houdt zacht weefsel en botweefsel gescheiden. Het membraan is vaak oplosbaar en wordt een maand na de behandeling in het lichaam opgenomen.

De kauwspier is een spier in de kaak die verantwoordelijk is voor de aandoening die bekend staat als bruxisme. Dit is een door stress veroorzaakte knarsen en kan met een onschuldige botoxprocedure van 5 minuten onder controle worden gebracht.

Hoeveel kost de all on 6 behandeling in Turkije?

Het verschilt sterk van patiënt tot patiënt. De patiënt kan het implantaatmerk van zijn voorkeur kiezen uit Megagen®, Global D® en Straumann®. Zij kunnen ook aanvullende behandelingen nodig hebben zoals bottransplantaties, sinuslifting, extractie, abcesreiniging, membraan, en kauwgombotoxinjectie. De prijs hangt ook af van de reputatie van de kliniek en haar artsen. Dentares heeft twee fulltime kaakchirurgen, zodat uw behandelingen altijd door een specialist worden behandeld. De all on 6 kan de meeste tandheelkundige behandelingen omvatten en omdat de behoeften van elke patiënt anders zijn, kunnen we geen vast tarief vaststellen.

Welke implantaten kunnen worden gebruikt bij de all on 6 behandeling in Turkije?

De all on 6 behandeling heeft de voorkeur bij implantaatmerken: Megagen®, Global D® en Straumann®. Sommige hebben een certificering voor schone implantaten, SLactive microtechnologie, en met onmiddellijke belastbaarheid. Ga voor meer informatie over de implantaatmerken naar onze pagina over implantaatmerken.

Wat zijn de voordelen van de all on 6 behandeling in Turkije?

Met de all on 6-behandeling kunnen patiënten hun gebit volledig herstellen en een perfect functionele en prachtig esthetische glimlach krijgen. Met implantaten blijft ook de resterende botstructuur van de patiënt behouden. De bijtkracht wordt gelijkmatig verdeeld over een volledige set esthetische prothesen. Met implantaten wordt dus geen enkel specifiek gebied verantwoordelijk gemaakt voor bijna al het bijten, kauwen en knarsen. Dit verlengt de levensduur van uw natuurlijke bot. Andere voordelen zijn:

 • Patiënten hebben een boost in hun levenskwaliteit.
 • De patiënt kiest de stijl en kleur van zijn design glimlach.
 • In vergelijking met het VK, de VS en Oost-Europese landen zijn de all on 6 behandelingen en andere kleine behandelingen aanzienlijk betaalbaarder. Tot 70 procent goedkoper.
 • Patiënten kunnen hun nieuwe glimlach binnen 3-6 maanden krijgen in vergelijking met andere landen, die 9-12 maanden nodig hebben.
 • Patiënten krijgen een hotel voor hun verblijf, VIP transfers, medicijnen, tijdelijke tanden en nachtbeschermers gratis.
 • Het personeel van de kliniek is erg vriendelijk
 • Een koffiezetapparaat is altijd beschikbaar voor een gratis kwaliteitskoffie, dag en nacht.
 • Dentares hebben gespecialiseerde artsen zodat elke behandeling wordt uitgevoerd door een deskundige
Wat zijn de nadelen van de all on 6 behandeling in Turkije?

De all on 6-behandeling kan 3 tot 9 maanden duren, afhankelijk van de aanwezigheid van bottransplantaties, sinusopheffing of meerdere grote abcessen. Patiënten moeten deze maanden wachten met een tijdelijk kunstgebit dat volumineus kan aanvoelen. Andere nadelen zijn:

 • Ze moeten vanuit hun eigen land naar Antalya, Turkije, reizen voor een behandeling met 2 tot 3 bezoeken van 7-10 dagen verblijf. Patiënten besparen ongeveer 6 maanden tijd als zij de behandelingen in Turkije krijgen in plaats van in plaatsen als het VK.
 • De behandelingen brengen een chirurgisch risico met zich mee en daarom kunnen volledig bevoegde en ervaren chirurgen duur worden. Ter vergelijking, de all on 6 behandeling kan in Turkije oplopen tot 70%.
 • Rokers en drinkers moeten waar mogelijk stoppen of minderen met deze gewoonten om een goede integratie van de implantaten en genezing van het bot en tandvlees mogelijk te maken. Nicotinepleisters zijn een optie.
 • Patiënten moeten hun mondhygiëne beter verzorgen, vooral na de all on 6-behandeling.
 • Hoewel dit zelden voorkomt, zijn lokale complicaties die kunnen optreden tijdens de chirurgische ingreep voor tandheelkundige implantaten: zenuwschade die kan leiden tot gevoelloosheid, maar die meestal tijdelijk is, en bloedingen. Complicaties die na de operatie kunnen optreden zijn: infectie en mislukte integratie van het implantaat met het bot.