Tandheelkundige implantaten - Dentares Smile Clinic
 

Tandheelkundige
implantaten

Wat is een tandheelkundig implantaat? Wat is het proces van een tandheelkundig implantaat?

Tandheelkundige implantaten zijn biocompatibele schroeven die de beste oplossing zijn om een edentate zone te herstellen zonder gebruik te maken van de steun van uw natuurlijke tanden. Implantaten hebben dezelfde anatomische werking als het ondervlak van natuurlijke tanden en kiezen. Daarom kan de plaats en het belang van tandheelkundige implantaten in ons leven niet worden ontkend.

Dit betekent dat implantaten de botstructuur behouden en functionele stevigheid bieden. Het proces om implantaten te krijgen bestaat uit twee fasen.

In de eerste fase worden implantaten chirurgisch geplaatst door het tandvlees te openen en in het bot te schroeven. Afhankelijk van de gezondheid van het bot, bestaande infecties, sinusinvasie en eerdere extractietrauma’s kunnen bottransplantaten nodig zijn om het oppervlak van het bot ten opzichte van het implantaat te vergroten voor het genezingsproces. Bottransplantaten worden ook gebruikt om de botstructuur te vergroten en eerdere trauma’s en infecties te herstellen. Soms dringen de sinussen aan weerszijden van de bovenkaak de botstructuur binnen en daarom wordt een sinusliftbehandeling toegepast om meer botstructuur voor de implantaten te creëren. Er wordt een kleine opening in de botstructuur gemaakt en er wordt bottransplantaatmateriaal geplaatst, waardoor de sinus wordt gelift. Een sinuslift- en bottransplantatiebehandeling verlengt de minimale genezingstijd van 3 tot 6 maanden voordat een nieuwe afspraak wordt gemaakt.

In de tweede fase wordt het tandvlees geopend om de genezing van de aangebrachte implantaten te beoordelen. De chirurg maakt zijn beoordeling en als de genezing is voltooid, gaat de patiënt over tot het plaatsen van een prothese.

Wat maakt een patiënt een goede kandidaat voor implantaten?

Als een patiënt ontbrekende tanden heeft, is het altijd een goed idee om implantaten te nemen. Het hebben van ontbrekende tanden kan bepaalde gebieden moeilijk maken om voedsel te kauwen en dus compenseren we maar op andere bepaalde gebieden. Dit creëert een ongelijke beetkracht, waardoor een select aantal tanden verantwoordelijk wordt voor het kauwen van voedsel. Dit legt extra druk op deze tanden, wat leidt tot meer gevoeligheid en slijtage. Op lange termijn kan deze gewoonte leiden tot meer ontbrekende tanden. Met implantaten kan een gelijkmatig verdeelde beetkracht en sluiting worden bereikt. De levensduur van onze natuurlijke tanden wordt verlengd en de kans op verdere mondaandoeningen wordt verkleind.

Als patiënten terugtrekkend tandvlees, wiebelende tanden, uitvallende tanden en het onvermogen om hard voedsel te eten constateren. Dan kan dat een teken zijn dat ze botverlies hebben. Als het bot zich van de tanden terugtrekt, wordt de stabiliteit aangetast en beginnen de tanden los te zitten en uiteindelijk uit te vallen. Dieet, medicijnen, hormoonveranderingen en tandvleesaandoeningen zijn de belangrijkste factoren van botverlies. Wanneer de röntgenfoto’s worden beoordeeld en een intra-mondeling onderzoek wordt uitgevoerd, kan de arts voorstellen tanden te laten trekken waarvan de verbinding met de botstructuur minder dan 30% bedraagt. Deze patiënten worden dan implantaten voorgesteld voor kronen of een vast kunstgebit om weer een zelfverzekerde, gezonde lach te krijgen. Botverlies komt vaak voor bij all on 4 en all on 6 patiënten.

Hoe wordt een tandheelkundig implantaat uitgevoerd?

De arts gebruikt computersoftware van de röntgenfoto en tomografie van de patiënt om de beste plaatsing van de implantaten te vinden. De patiënt ligt ontspannen in de tandartsstoel en in steriele omstandigheden. De chirurg en assistenten steriliseren hun handen, dragen handschoenen, maskers, operatiejassen, haarnetjes en steriliseren de mond van de patiënt, van binnen en van buiten. De behandeling kan beginnen. De kaakchirurg past plaatselijke verdoving toe voor een pijnloze operatie. Het tandvlees wordt geopend en het bot wordt blootgelegd. De chirurg prepareert de implantaathouder met behulp van tandartsboren tot de juiste grootte en diameter. Het implantaat wordt in de voorbereide holte geplaatst met een beetje bottransplantaat. Het tandvlees wordt vervolgens gesloten met oplosbare hechtingen. De hechtingen verdwijnen na 7 tot 10 dagen.

Is een tandheelkundig implantaat veilig?

Tandheelkundige implantaten worden vervaardigd uit een titaniumlegering die zeer biocompatibel is met het menselijk lichaam. De kans op allergie of weefselreactie is verwaarloosbaar klein. Tandheelkundige implantaten zijn dus een zeer veilig materiaal voor de mens.

Hoe pijnlijk is het krijgen van een tandheelkundig implantaat? Is een tandheelkundige implantatie pijnlijk?

In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, is implantaatchirurgie geen pijnlijke ingreep. Deze operaties worden volledig pijnloos uitgevoerd met plaatselijke verdoving. Op speciaal verzoek en met extra maatregelen is algehele anesthesie mogelijk. Dit is niet voor alle patiënten geschikt of aanbevolen. Na de operatie krijgen de patiënten een antibioticakuur, gecombineerd met pijnstillers en alcoholvrij mondwater. In de loop van een week na de operatie kunnen pijn en ontsteking sterk worden verminderd door het advies van de arts op te volgen en veel rust te nemen.

Hoe werken tandheelkundige implantaten?

Implantaten op basis van titanium worden geplaatst in tandeloze gebieden of daar waar een tand onmiddellijk wordt getrokken. Dankzij de biocompatibiliteitstechnologieën van moderne implantaten wordt verwacht dat ze integreren met het bot. Aan de bovenkant van het implantaat wordt een abutment of healing cap bevestigd. Met het abutment kan een tijdelijke prothese worden aangebracht. En later, na de genezingsfase, wordt een permanente prothese bevestigd. Het implantaat biedt de structuur die nodig is voor een stabiele en functionele prothese. De tandheelkundige brug is een andere techniek om de bestaande structuur te gebruiken voor stabiliteit en functie, maar is mogelijk niet geschikt, afhankelijk van de behoeften van de patiënt.

Hoe lang gaan tandheelkundige implantaten mee?

Hoewel tandheelkundige implantaten ontworpen zijn om de ontbrekende tand levenslang te vervangen, hebben ze een gemiddelde levensduur van 20-25 jaar. Afhankelijk van de mondhygiëne van de patiënt, gewoonten zoals klemmen, knarsen, roken en begeleidende systeemziekten zoals diabetes en zelfs hormonen en bepaalde medicijnen beïnvloeden de levensduur.

Zijn tandheelkundige implantaten geschikt voor iedereen? Wie is niet geschikt voor tandheelkundige implantaten? Wie is een goede kandidaat voor tandheelkundige implantaten? Ben ik een kandidaat voor tandheelkundige implantaten?

Tandheelkundige implantaten zijn een geschikte behandelingsoptie voor iedereen die geen onderliggende systeemziekte heeft, geen drugs gebruikt, geen bepaalde bloed- of botbeïnvloedende medicijnen gebruikt, geen vergevorderde tandvleesproblemen heeft en over voldoende botstructuur beschikt. De beste leeftijd voor een implantaatbehandeling ligt tussen 25 en 60 jaar. Stuur een kopie van uw röntgenfoto of tomografie naar ons team en onze kaakchirurg kan beoordelen of u een geschikte kandidaat bent voor tandheelkundige implantaten.

Zijn alle tandheelkundige implantaten hetzelfde?

De twee soorten implantaten waarover Dentares beschikt zijn de endosteale implantaten, die het meest voorkomen, en het zygoma-implantaat. Endosteale implantaten worden aangebracht en na verloop van tijd met het kaakbot vergroeid. De zygoma-implantaten worden alleen gebruikt wanneer patiënten geen beschikbare kaakbeenstructuur hebben, zodat de zygoma-implantaten in het jukbeen worden aangebracht.

Er zijn veel gerenommeerde merken op de wereldmarkt voor tandheelkundige implantaten. Dentares gebruikt verschillende wereldwijd bekende kwaliteitsmerken voor implantaten die een evenwichtige kosteneffectiviteit hebben voor onze patiënten. Onze kaakchirurg, Dr. Dincer, heeft zelf betrouwbare kwaliteitsimplantaten uitgezocht voor Dentares. Wij gebruiken Mode®, Megagen®, Global D® en Straumann® tandheelkundige implantaten.

Mode is een Turks bedrijf voor tandheelkundige implantaten opgericht in 2008 en wordt gebruikt in 40 landen. Het gebruikt graad 4 ruw titanium in de implantaatkern en BCP, bicalciumfosfaat oppervlaktemateriaal voor geweldige bot osseointegratie.

Megagen is een Koreaans bedrijf met in Amerika ontworpen implantaten met SLActive microtechnologieën die de genezingsfactoren en botintegratie verbeteren. Deze technologie is poreus van aard, waardoor het microoppervlak op het implantaat toeneemt. Hierdoor is Megagen het meest kosteneffectieve tandheelkundige implantaat dat bij Dentares wordt aangeboden. Het Megagen ontwerp heeft een meer uitgesproken halogeen ontwerp dan de meeste andere. Dit betekent dat de schroefgroeven groter zijn, waardoor het oppervlak en de osseo-integratie toenemen. Megagen heeft ook een Clean Implant Certification, wat betekent dat er geen andere metaallegeringen in het volledige titanium implantaat zijn verwerkt.

Global D is een Frans implantaatbedrijf dat ook een van de weinige bedrijven is met een Clean Implant Certification, 100% titanium. Global D heeft een technologie voor onmiddellijke belastbaarheid. Tijdens dezelfde afspraak kan een tand worden getrokken en een implantaat in de extractieholte worden geplaatst. Global D heeft ook een andere onmiddellijke laadfunctie waarmee een implantaat kan worden geplaatst en een kroon kan worden geplaatst in hetzelfde bezoek. Dit is afhankelijk van de toestand van de mond van de patiënt. De meeste abutments worden met een schroefverbinding aan de kop van het implantaat bevestigd. Global D’s onderscheiden zich door hun cold fusion technologie, waarbij een abutment kan worden geplaatst door een vergrendelingsmechanisme, wat het vervangen minder invasief en sneller maakt.

Straumann is sinds 1954 wereldwijd het meest gevestigde implantaatmerk. Daarmee is Straumann het meest gerenommeerde merk op de markt voor kwaliteit en betrouwbaarheid. Implantaten hebben ook SLActive technologieën, technologieën voor onmiddellijke belasting. Straumann levert ook twee zeer verschillende implantaatkeuzes. Er zijn nu implantaten van volledig zirkonium beschikbaar, met de extra esthetische en niet-corrosieve voordelen van implantaten op basis van titanium. Zygoma implantaten zijn alleen verkrijgbaar bij Straumann. De website van Straumann heeft ook een functie waarmee u de serienummers van uw implantaten kunt opzoeken in hun database.

Reputatie zou de belangrijkste factor moeten zijn bij de beslissing welk implantaat voor u het meest geschikt is. U wilt een merk dat uw leven lang meegaat; en als er toch iets gebeurt, is dat bedrijf nog steeds in leven om het te vervangen met hun aangeboden garantie. Hoe meer technologieën in het ontwerp van de implantaten zijn verwerkt, hoe groter de biocompatibiliteit, de druksterkte, de stabiliteit en de totale levensduur.

Wat zijn zygoma-implantaten?

Zygoma-implantaten zijn gespecialiseerde implantaten die op de jukbeenderen worden bevestigd wanneer er geen kaakbotstructuur beschikbaar is. Dit is het gevolg van gevorderd botverlies. Botverlies kan vele oorzaken hebben: genetische aanleg, dieet, medicijnen, keuzes in levensstijl, gebrek aan aandacht voor mondhygiëne en het langdurig vermijden van de tandarts. Daarom is het belangrijk om eens in de 1 tot 2 jaar panoramische röntgenfoto’s te laten maken. En regelmatig 2 keer per jaar een hygiënische reiniging, zodat u op de hoogte bent van veranderingen in uw mondconditie en wat u daaraan kunt doen op aanraden van uw arts.

Zygoma-implantaten zijn gespecialiseerd voor de jukbeenstructuur en vereisen dus een andere procedure dan gewone endosteale implantaten. De belangrijkste veranderingen zijn dat de behandeling met zygoma-implantaten moet worden uitgevoerd in een ziekenhuis onder algemene verdoving, op voorwaarde dat de patiënt een gezond bloedbeeld heeft. De arts heeft uw röntgenfoto’s en een 3D-tomografie gemaakt om de exacte afmetingen en plaatsing van de zygoma-implantaten te plannen. Door de chirurgische aard van deze procedure is de prijs duur in tegenstelling tot gewone implantaten. Als u denkt dat u een zygoma-behandeling nodig hebt, laat dan een panoramische röntgenfoto en/of een 3D-tomografie maken in uw plaatselijke kliniek en stuur deze naar ons tandheelkundig team. Onze artsen kunnen deze beoordelen en een behandelplan opstellen.

Alles op 4 en alles op 6 tandheelkundige implantaten behandeling in Turkije

Het all on 4 en all on 6 implantaatsysteem is een techniek waarbij implantaten op een specifieke manier worden aangebracht om met succes een prothese voor de patiënt te bevestigen. Het all on 4 systeem wordt gebruikt wanneer wordt geconstateerd dat patiënten geen geschikte botstructuur meer hebben aan de achterkant van hun kaak. Dus 2 implantaten worden verticaal geplaatst, en 2 implantaten diagonaal in het voorste (front) gebied. Megagen (of beter) implantaten worden aanbevolen voor all on 4 patiënten.

Het all on 6-systeem wordt gebruikt wanneer wordt vastgesteld dat de patiënten een herstelbare of geschikte botstructuur hebben in de anterieure en posterieure (achterste) regio’s. Er worden dus 6 gelijkmatig verdeelde implantaten verticaal op de kaak geplaatst.

Volledige mond tandheelkundige implantaten behandeling in Turkije

De all on 4 en all on 6 implantaatsystemen worden beschouwd als tandheelkundige implantaatbehandelingen voor de hele mond. In zeldzame gevallen kunnen tot 8 implantaten worden gebruikt voor volledige mondrestauraties. Bezoek de all on 4/6 behandeling pagina hier

Wat zijn tandheelkundige implantaten voor dezelfde dag? Wat is een direct tandheelkundig implantaat?

Onmiddellijke implantatie en implantatie op dezelfde dag verwijzen in principe naar hetzelfde behandelingsprotocol. Als er geen vergevorderde infectie in de gingiva (tandvlees) of het bot is na het trekken van een tand of kies en de afmetingen van het bot voldoende zijn, worden de implantaten in de extractieholte geplaatst en worden ze onmiddellijke implantaten genoemd. Niet alle implantaten hebben een technologie voor directe belasting. Daarom gebruikt Dentares alleen implantaten met immediate loading capacity technologieën.

Wat is een abces?

Een abces is een verzameling pus veroorzaakt door een bacteriële infectie, meestal in het botweefsel en tussen de tandwortels. Meerdere abcessen kunnen tegelijkertijd bestaan, met of zonder pijn. De meeste mensen zijn zich niet bewust van mondabcessen. Deze worden operatief behandeld door de geïnfecteerde tand te trekken en het geïnfecteerde botweefsel te verwijderen. Vervolgens wordt het gebied gedesinfecteerd en een bottransplantaat geplaatst om het ontbrekende botweefsel te helpen herstellen. Afhankelijk van de ernst en het aantal abcessen duurt het 3 tot 6 maanden voordat het botweefsel en het bottransplantaat volledig genezen zijn, waarbij onmiddellijk na de behandeling preventief een antibioticakuur wordt gegeven. Na volledige genezing is een implantaat een geschikte behandeling om ontbrekende tanden en kiezen te vervangen.

Wat zijn tandheelkundige implantaten voor dezelfde dag? Wat is een direct tandheelkundig implantaat?

Onmiddellijke implantatie en implantatie op dezelfde dag verwijzen in principe naar hetzelfde behandelingsprotocol. Als er geen vergevorderde infectie in de gingiva (tandvlees) of het bot is na het trekken van een tand of kies en de afmetingen van het bot voldoende zijn, worden de implantaten in de extractieholte geplaatst en worden ze onmiddellijke implantaten genoemd. Niet alle implantaten hebben een technologie voor directe belasting. Daarom gebruikt Dentares alleen implantaten met immediate loading capacity technologieën.

Heb ik bottransplantatie nodig voor tandheelkundige implantaten?

Bottransplantaten zijn een uitzonderlijke moderne behandeling om botstructuur op te bouwen, de integratie van implantaten te verbeteren en kleine gebieden in de botstructuur te vervangen waar een infectie of tand werd verwijderd. Afhankelijk van de gebruikte hoeveelheid kan de integratie van natuurlijk botweefsel met bottransplantaatmateriaal 3 tot 6 maanden duren. Bottransplantaat wordt gemeten en geprijsd in cc’s (kubieke centimeter). Als het wordt gebruikt om de beschikbare botstructuur te vergroten bij een sinusliftbehandeling, kan nu een implantaatbehandeling worden toegepast. Nadat een implantaat is geplaatst, kan het in sommige gevallen nodig zijn een bottransplantaat aan te brengen rond het implantaat en in de extractieholte.

Moet ik mijn sinus optillen voor tandheelkundige implantaten?

Mensen hebben aan weerszijden van het neuskanaal een sinus die na verloop van tijd de botstructuur van de bovenkaak kan aantasten. Als het bot zich van de tanden verwijdert en de sinus binnendringt, is het een strijd tegen de klok om meer botverlies te stoppen of uit te stellen voordat een implantaatbehandeling in dit gebied niet meer zinvol is. In lichte gevallen van sinusinvasie en botverlies kan een sinusliftbehandeling voor u geschikt zijn. Door de sinus voorzichtig op te heffen en er bottransplantaatmateriaal onder te plaatsen. Het natuurlijke bot kan zich consolideren, waardoor de beschikbare botstructuur voor implantaten toeneemt. Afhankelijk van de toestand van de patiënt kunnen de sinuslift, het bottransplantaat en de implantaten in één bezoek worden geplaatst. Dit is niet altijd mogelijk, maar de mogelijkheden worden besproken tijdens het eerste consult.

Wat is membraan?

Bij sommige behandelingen met bottransplantaten wordt een barrièremembraan gebruikt om het bottransplantaat op zijn plaats te houden; het membraan houdt zacht weefsel en botweefsel gescheiden. Het binnendringen van zacht weefsel in een gebied met bottransplantaten vertraagt de toch al trage reabsorptie van botweefsel. Dentares gebruikt een oplosbaar membraan dat in de loop van een maand door het lichaam wordt geabsorbeerd, zodat het behandelgebied niet opnieuw hoeft te worden geopend.

Hoe lang duurt het om tandheelkundige implantaten te krijgen?

Het schema voor kunstgebitten is open en meestal binnen een week beschikbaar. Nadat u een aantal standaardformulieren met betrekking tot de medische voorgeschiedenis en andere gegevens hebt ingevuld, wordt een röntgenfoto en zo nodig een tomografie gemaakt. Tanden die geëxtraheerd en geïmplanteerd moeten worden, kunnen in één afspraak worden behandeld. Patiënten worden aangemoedigd een week te blijven zodat een tijdelijke prothese kan worden gemaakt en de chirurg de hechtingen en de genezing kan controleren. De patiënt krijgt voorgeschreven medicijnen en advies om te volgen tijdens de eerste week en de genezingsperiode.

Hoe lang duurt de genezing van tandheelkundige implantaten? Hoe kan ik mijn tandimplantaat sneller laten genezen?

Patiënten moeten na een implantaatoperatie een genezingstijd van minimaal 3 tot 6 maanden afwachten, afhankelijk van of er een bottransplantatie of sinusliftbehandeling wordt toegepast. De patiënt kan niets doen om deze periode te versnellen, maar een goede mondhygiëne, niet roken en aandacht voor de voeding voorkomen vertraging van het herstel.

Wat is tandheelkundig implantaatmateriaal?

Het wereldstandaardmateriaal voor implantaten is een titaniumlegering, hoewel er ook merken zijn die implantaten op basis van zirkonium maken. Titanium is bewezen het beste materiaal voor implantaten vanwege de weefselcompatibiliteit, de bestendigheid tegen kauwkrachten en de jarenlange succesvolle toepassing.

Waarom wordt een tandheelkundig implantaat uitgevoerd?

Tandheelkundige implantaten zijn de meest geprefereerde moderne behandelmethode die het beste de wortel van een tand nabootst. Het is de gezondste langetermijnoplossing voor een aantal problemen. Implantaten verminderen drastisch het verlies van botstructuur na verloop van tijd en bieden structuur voor kronen en vaste gebitselementen. Er zijn twee belangrijke methoden om een tand te herstellen in een ontbrekend gebied. Een tandheelkundige brug en een implantaat. Het voordeel van een implantaat is dat de omringende tanden niet beschadigd hoeven te worden om een brug te maken. Behalve dieetkeuzes en een goede mondhygiëne is er geen speciale nazorg als de implantaten eenmaal genezen en functioneel zijn.

Hoe bereid ik me voor op een tandheelkundige implantatie? Wat kan ik verwachten vóór een implantatie?

Er zijn een paar dingen die patiënten kunnen verwachten voor een implantaatoperatie. Het eerste bezoek duurt 5-7 dagen. Patiënten die geen volledige medische geschiedenis naar de kliniek hebben gestuurd, inclusief foto’s en röntgenfoto’s, kunnen bij aankomst wijzigingen in hun behandelplan verwachten. Het is al eerder gebeurd dat patiënten denken dat ze een redelijk gezonde mond hebben. Maar als er panoramische röntgenfoto’s en tomografie worden gemaakt, zoals het toegangsbeleid is voordat de behandeling begint, kan de arts bijvoorbeeld meerdere infectieplaatsen, losse tanden, sinusinvasie en botverlies aanwijzen. Om een schok te voorkomen, moeten patiënten die de kliniek geen volledige medische voorgeschiedenis hebben meegedeeld, zich mentaal voorbereiden op een intensieve beoordeling van hun mondgezondheidstoestand. Het kan uren, dagen of maanden duren voordat de patiënt de informatie heeft verwerkt en de schok van de nieuwe informatie over zijn mondgezondheidstoestand achter zich heeft gelaten. Mentale voorbereiding zal de patiënt in staat stellen een meer accepterend perspectief te hebben op behandeling en genezingsprocessen.

Tijdens tandheelkundige implantatie - Wat gebeurt er tijdens de tandheelkundige implantatie?

Hoewel sommige patiënten zich zenuwachtig voelen voor de implantaatoperatie, is deze eigenlijk heel eenvoudig en binnen 1,5 tot 3 uur voltooid. Een typische all on 4 of all on 6 implantaatbehandeling duurt 1,5 tot 2 uur. De patiënt krijgt plaatselijke verdoving die de pijn wegneemt. Dit verschilt van sedatie. De patiënt is zich bewust van de beelden, geluiden en trillingen van het tandheelkundige gereedschap.

Na een tandheelkundig implantaat - Wat kan ik verwachten na een implantatie?

Uw chirurg zal u na de operatie informeren over de nazorginstructies en het gebruik van medicijnen. Patiënten kunnen in de eerste 72 uur na de operatie lekkage, gezichtszwelling, verkleuring, roodheid of witheid van het tandvlees en licht ongemak verwachten. Na 72 uur beginnen deze symptomen geleidelijk af te nemen en aan het eind van de eerste week zullen de meeste symptomen naar verwachting verdwenen zijn. Voor het einde van uw tandheelkundige vakantie zal de chirurg een controle uitvoeren met de patiënt. De arts zal op zoek gaan naar tekenen van genezing en vervolgens de soutres wassen en ontsmetten.

Wat zijn de voordelen van tandheelkundige implantaten? Wat zijn de nadelen van tandheelkundige implantaten?

Tandheelkundige implantaten voorkomen dat de positie van de omringende tanden verandert en kantelt. Implantaten voorkomen dat het bot in het gebied waar ze zijn aangebracht weer wordt afgebroken. De bijtkracht en belasting van de omringende tanden wordt verminderd door een gelijkmatige verdeling over een volledig gebit. Met implantaten wordt dus geen specifiek gebied verantwoordelijk gemaakt voor bijna al het bijten, kauwen en knarsen. Dit verlengt de levensduur van uw natuurlijke tanden. Daarom adviseert Dentares een volledige restauratie van de mond.

Kronen voor de implantaten kunnen worden gemaakt in dezelfde kleur als de natuurlijke tand van de patiënt of in de kleur van de smile makeover. Zo is het implantaat niet te onderscheiden van uw natuurlijke tanden.
Het hebben van implantaten betekent dat patiënten 3 tot 6 maanden moeten wachten zonder permanente kronen. Implantaten kunnen duur zijn, maar bij Dentares heel betaalbaarder dan in bijvoorbeeld het Verenigd Koninkrijk. Patiënten zullen het hygiëneadvies van de arts opvolgen om ervoor te zorgen dat hun implantaten optimaal genezen en integreren met het bot. Dit betekent actieve zorg en aandacht voor kleine veranderingen, schoonmaken enzovoort.

Hoe zijn tandheelkundige implantaten te vergelijken met andere vormen van tandvervanging?

Een tandheelkundige brug is een andere methode om een tand te vervangen, maar is op lange termijn inferieur. Een tandheelkundig implantaat gaat langer mee dan een brug en het implantaat vermindert het risico van botverlies. Helaas trekt bij bruggen het bot eronder na verloop van tijd terug, waardoor een implantaatoperatie in de toekomst moeilijk of onmogelijk wordt.

Implantaten maken een vaste prothese mogelijk in plaats van de conventionele uitneembare prothese die de natuurlijke tanden waarop hij aansluit verslijt.

Implantaten zijn veel voordeliger wat betreft esthetiek, functie, fonatie, stabiliteit en bruikbaarheid.

Wat is het succespercentage van een tandheelkundige implantaatbehandeling?

Bij de statistische evaluatie van het succespercentage van implantaten wordt uitgegaan van het tienjarig overlevingspercentage. Implantaten hebben een succespercentage van ongeveer 94-95%. Persoonlijke factoren zoals mondhygiëne, systemische ziekten, medicatie, dieet en roken kunnen het succespercentage beïnvloeden.

Wat gebeurt er tijdens een evaluatie van tandheelkundige implantaten?

Hetzelfde als een eerste consult waar het beste behandelplan voor de patiënt wordt gegeven en besproken. De medische voorgeschiedenis van de patiënt, de gezondheid van het systeem, röntgenfoto’s, een tomografie en een intra-oraal onderzoek worden uitgevoerd. Rekening houdend met deze factoren kan de arts dan een evaluatie geven van de geschiktheid voor een implantaatbehandeling. Botdichtheid en hardheid zijn nog niet vast te stellen met moderne technologieën. Daarom kan de chirurg besluiten de behandeling tijdens de operatie aan te passen op basis van zijn ervaring en deskundigheid.

Een voorbeeld hiervan kan zijn dat een patiënt dik en omvangrijk bot heeft, waardoor een eerste beoordeling van de geschiktheid voor implantaten gemakkelijk is. Tijdens de operatie kan de arts echter merken dat het bot zacht en buigzaam is. Hij kan ervoor kiezen om samen met het implantaat een bottransplantaat te plaatsen om de kans op een succesvolle implantatie te vergroten.

Kunnen tandheelkundige implantaten gezondheidsproblemen veroorzaken? Wat zijn de risico's van tandheelkundige implantaten? (Chirurgische complicaties)

Hoewel dit zelden voorkomt, zijn lokale complicaties die kunnen optreden tijdens de chirurgische ingreep voor tandheelkundige implantaten: zenuwschade die kan leiden tot gevoelloosheid, maar die meestal tijdelijk is, letsel aan de sinus of neusbodem en overmatig bloeden. Complicaties die na de operatie kunnen optreden zijn: infectie en mislukte integratie van het implantaat met het bot.

Hoeveel tandheelkundige implantaten heb ik nodig?

Elke patiënt heeft andere behoeften en vereist dus een persoonlijke aanpak. Na de beoordeling van het intra-orale onderzoek, de röntgenfoto’s en de tomografie van de patiënt wordt duidelijk hoeveel implantaten er nodig zijn. Bij edentate patiënten zijn bij voldoende botstructuur in beide kaken 4 tot 6 implantaten nodig.

Waarom zou ik Turkije kiezen voor tandheelkundige implantatie?

Er zijn veel voordelen voor u om uw tandheelkundige behandeling in Turkije te ondergaan. Een van de belangrijkste factoren zijn de kosten. Door de economische omstandigheden van Turkije in de afgelopen jaren heeft de tandheelkunde in Turkije in vergelijking met westerse landen een aanzienlijk prijsvoordeel opgeleverd.

Door dit voordeel hebben Turkse artsen hun tandheelkundige vaardigheden kunnen aanscherpen met consistente behandelingen en operaties. Bij Dentares worden gespecialiseerde artsen aangesteld voor elke fase van de behandeling, zodat patiënten bij elke behandeling en bij elke stap door deskundigen worden verzorgd.

Gastvrijheid is een oude traditie van de Turkse cultuur en daarom voelen onze patiënten zich altijd veilig en verzorgd. Of het nu gaat om de VIP-transferservice, de kliniek, de artsen, het personeel of onze boetiek- en 5-sterrenhotels. Onze patiënten kunnen zich overal op hun gemak voelen.

Hoe zorg ik voor tandheelkundige implantaten?

Na de implantatie is het heel belangrijk om de instructies en adviezen van de arts strikt op te volgen, niet alleen voor de beste genezing, maar ook om de symptomen na de operatie, zoals zwelling, pijn en bloeding, te verminderen.

  • De medicijnen moeten volgens de instructies worden ingenomen en de patiënten moeten zich onthouden van alcoholgebruik tijdens de 5-daagse antibioticakuur. Antibiotica worden verstrekt als preventieve maatregel tegen infecties.
  • Een volledige nachtrust wordt onderschat. Slaap stelt het lichaam in staat genezende factoren naar het traumagebied te transporteren, de bloeddruk te verlagen en de hormonen te reguleren.
  • Een dieet rijk aan voedingsstoffen, eiwitten en vitaminen is essentieel voor het lichaam om zich te herstellen. Bottenbouillon en vis bevatten veel macro- en microvoedingsstoffen die de genezing kunnen bevorderen. Vitaminesupplementen kunnen worden overwogen. Zonder adequate voeding kan de genezing worden vertraagd, met een verhoogd risico op infecties.
  • Gewoonten op het gebied van mondhygiëne zijn belangrijker dan ooit. Drie keer per dag na de maaltijd poetsen met een borstel met zachte haren, flossen tussen de tanden en regelmatig gebruik van een alcoholvrij mondwater houdt slechte bacteriën en voedseldeeltjes uit het zicht van het implantaat.

Het is net zo belangrijk deze dingen te doen als het volgende te vermijden:

  • Sigarettenrook beperkt de vasculaire circulatie naar het tandvlees, waardoor essentiële voedingsstoffen en antistoffen het implantaatgebied niet kunnen bereiken. Roken leidt tot een mislukt implantaat of, erger nog, een infectie. Wij kunnen nicotinepleisters aanbevelen om het verlangen om te roken af te remmen.
  • Draag uw tijdelijke prothese niet langer dan 5-7 uur per dag. Vooral in all-on-4 en 6 gevallen. Het wordt ook aanbevolen om het tijdelijke kunstgebit de eerste maand helemaal niet te gebruiken. Tijdelijke protheses zijn eigenlijk niet ontworpen voor functionaliteit, eerder voor esthetiek. Dit is om ervoor te zorgen dat de implantaten beschermd zijn tegen bijtkrachten en om de patiënt toch vertrouwen te geven in het openbaar.
  • Vermijd spelen met de implantaten uit nieuwsgierigheid, vooral met de vingers. Met de implantatie komt een nieuwe sensatie en de menselijke natuur verlangt ernaar deze nieuwe sensaties te verkennen. Uw vingers brengen bacteriën naar de implantatieplaats en uw tong kan het implantaat losmaken. Laat het met rust om te genezen.
  • Alcohol veroorzaakt uitdroging in de mond, verwijdt de haarvaten en onderbreekt een proces dat osseointegratie heet. Uitdroging en verwijding vergroten de zwelling en kunnen leiden tot bloedstolsels, wat leidt tot necrose van het capillair. Dit beïnvloedt het transport van voedingsstoffen en genezingsfactoren naar het implantaatgebied. Osseointegratie is het proces van integratie van bot en implantaat. Het botweefsel groeit in de microscopische poriën en verbeterde oppervlakken van het implantaat. Alcohol heeft dus een directe invloed op de genezing van implantaatbehandelingen.
  • Wanneer het menselijk lichaam geen gezonde manier heeft om onze stress af te voeren, ontwikkelen sommige mensen bruxisme. De toestand van het knarsen of klemmen van onze tanden, vaak zeer krachtig, tijdens onze slaap. Als de patiënt bruxisme heeft, kunnen de sterke krachten leiden tot falen van het implantaat. Een masseter botox injectie kan nodig zijn bij bruxisme. De kauwspier is verantwoordelijk voor dit knarsen en klemmen.
Heb ik nog steeds tandreinigingen en onderzoeken nodig?

Een mondonderzoek en reiniging om de 6 maanden wordt ten zeerste aanbevolen. Regelmatige controles zorgen ervoor dat mondproblemen die zich rond het implantaat kunnen voordoen, door de tandarts worden beoordeeld en voorkomen. Gebitsreiniging en -controle verbeteren ook de levensduur van natuurlijke tanden en kiezen, waardoor botverlies en de noodzaak van een implantaatbehandeling worden uitgesteld.