Tanden Extractie - Dentares Smile Clinic
 

Tanden
Extractie

Tandextractie is het operatief verwijderen van een tand of kies als gevolg van tandbederf, schade of infectie. Tanden worden ook verwijderd om esthetische redenen en om toekomstige problemen te voorkomen.

Dentists do their best to repair teeth to address dental conditions. Unfortunately there are some circumstances that put a tooth beyond saving.

Patiënten kunnen een slechte smaak in hun mond, wiebelende tanden, pijn en gevoeligheid ervaren. Deze symptomen kunnen wijzen op een infectie die een tandextractie in Turkije noodzakelijk maakt.

Tandextractie

Tandextractie is het operatief verwijderen van een tand of kies als gevolg van tandbederf, schade of infectie. Tanden worden ook verwijderd om esthetische redenen en om toekomstige problemen te voorkomen.

Tandextractie in Turkije

Tandartsen doen hun best om tanden te herstellen om gebitsaandoeningen aan te pakken. Helaas zijn er omstandigheden waardoor een tand niet meer te redden is. Patiënten kunnen een slechte smaak in hun mond, wiebelende tanden, pijn en gevoeligheid ervaren. Deze symptomen kunnen duiden op een infectie die een tandextractie in Turkije noodzakelijk maakt.

Jonge mensen kunnen een pijnlijke of onjuiste verstandskies ervaren. Verstandskiezen kunnen soms zijwaarts of schuin in de buurtanden groeien. Verstandskiezen zijn van nature moeilijker te reinigen, wat kan leiden tot: gaatjes, gevoeligheid en wortelproblemen. Om deze orthodontische en mondhygiënische redenen is het gezond om verstandskiezen te laten verwijderen.

Om een gezonde mond te behouden, moeten probleemtanden zo snel mogelijk worden getrokken. Dentares beschikt over 2 fulltime Maxillofaciale chirurgen, zodat u met een gerust hart uw vertrouwen kunt stellen in zeer ervaren specialisten. Er wordt plaatselijke verdoving gegeven voor een pijnloze behandeling.

Kan ik verdoving krijgen voor het trekken van tanden?

Voor alle tandextractiebehandelingen wordt plaatselijke verdoving gegeven voor een pijnloze ervaring. Patiënten met enige tandartsangst kunnen om sedatie vragen, maar helaas kan Dentares alleen algemene verdoving geven. Patiënten moeten voldoen aan bepaalde criteria in hun bloedonderzoek en er moet een volledige medische voorgeschiedenis worden verstrekt. Er is een groter gezondheidsrisico voor algehele anesthesie, dus het wordt aanbevolen om door te gaan met plaatselijke verdoving.

Hoe wordt een tand getrokken in Turkije?

De patiënt krijgt een gratis panoramische röntgenfoto, een mondonderzoek en een consult met onze hoofdarts en kaakchirurg. Tijdens het consult worden de röntgen- en intraorale resultaten besproken om de patiënt een behandelplan voor te leggen. Als een tand moet worden geëxtraheerd, wordt dat hier besloten.

De patiënt ontspant zich in de tandartsstoel en in steriele omstandigheden. De chirurg en assistenten steriliseren hun handen, dragen handschoenen, maskers, operatiejassen, haarnetjes en steriliseren de mond van de patiënt, van binnen en van buiten. De behandeling kan beginnen. De kaakchirurg past plaatselijke verdoving toe voor een pijnloze operatie. De tand wordt dan vrijgetrokken. Als de tand moeilijk te verwijderen blijkt, kan hij in stukken worden gezaagd om hem gemakkelijker te kunnen verwijderen. Dode tanden zijn meestal het moeilijkst te trekken, omdat de tand tijdens de behandeling broos wordt en kan breken.

Als de tand eenmaal is verwijderd, kan de arts op basis van het behandelplan een bottransplantaat of een implantaat in de tandkas plaatsen. Het tandvlees wordt vervolgens met oplosbare hechtingen aan elkaar gehecht.

Tand extractie genezing

Patiënten wordt aangeraden gedurende 3 dagen veel rust, zacht voedsel en regelmatige mondhygiëne te nemen om de plek te beschermen tegen voedseldeeltjes en bacteriën.

Na 3-4 dagen is de gevoeligheid grotendeels verdwenen. 7-10 dagen na de behandeling is het gebied gestold en beginnen de hechtingen op te lossen. Na 2 weken is de extractieholte grotendeels genezen, maar u kunt nog steeds gevoeligheid ervaren. Na 3-4 weken is de koker volledig genezen.

Het is normaal en te verwachten dat u tijdens uw herstel een kleine bloeding, uitscheiding van bottransplantaatmateriaal uit het gebied en gevoeligheid ervaart. Als u een slechte smaak in uw mond, pus of meer pijn krijgt, neem dan contact op met uw arts voor controle.

Nazorg bij tandextractie

Patiënten moeten het advies van de chirurg volgen na de extractiebehandeling voor de beste genezing en vermindering van de symptomen. Een antibioticakuur wordt voorgeschreven als preventieve maatregel tegen infectie, evenals pijnstillers en mondwater. Neem de medicijnen strikt in om er de vruchten van te plukken. Gebruik de pijnstillers ook als u niet veel pijn hebt, want ze kunnen de ontsteking verlichten en de bloedtoevoer naar het gebied bevorderen.

Houd u aan een dieet van zacht voedsel om letsel te voorkomen. Na ongeveer 1 maand kunnen patiënten hard voedsel introduceren in hun dieet.

Tand extractie kosten in Turkije

De kosten voor het trekken van tanden in Turkije kunnen variëren als de patiënt een infectie heeft, als er een bottransplantatie nodig is en als er een implantaat in de extractieholte wordt aangebracht als onderdeel van het behandelplan. Neem contact op met ons tandheelkundig team voor meer informatie en een offerte.

Kan ik meteen een tandextractie en een tandimplantaat krijgen?

Als de patiënt geen tekenen van infectie heeft, kan een tand worden getrokken en kan onmiddellijk een implantaat worden geplaatst. Dit wordt eerst bevestigd door een panoramische röntgenfoto en intra-oraal onderzoek. Voor meer informatie over implantaattechnologie kunt u hier terecht op onze pagina over tandheelkundige implantaten.