Tandheelkundige Veneers - Dentares Smile Clinic
 

Tandheelkundige
Veneers

Facings in Turkije zijn een geweldige optie voor mensen met gebroken, gebarsten, gebroken of met wortels behandelde, rotte of verkleurde voortanden. Mensen die op zoek zijn naar een transformerende glimlach makeover of tandheelkundige reparatie, kunnen veel baat hebben bij veneers. Dentares biedt betaalbare veneers in Turkije in pakketten of afzonderlijk.

Veneers zijn een uitstekende esthetische restauratieoptie die de voor- en zijkanten van de tand bedekt. Met behulp van CAD/CAM-computersoftware worden blokken zirkonia of Emax gefreesd om de vorm en de stijl van de facing te bepalen.

Veneers worden dun gemaakt om de doorschijnendheid van natuurlijk tandglazuur na te bootsen. Veneers bedekken alleen de voorkant van de tand en zijn dus alleen bedoeld om de esthetiek te verbeteren, zoals rechtheid, lachlijn, kleur, vorm, en bedekken breuken en afbrokkelingen.

Wat zijn facings in Turkije?

Veneers zijn een uitstekende esthetische restauratieoptie die de voor- en zijkanten van de tand bedekt. Zirkonia of Emax blokken worden gefreesd met behulp van CAD/CAM computer software om een design fineer vorm en stijl te creëren. Veneers worden dun gemaakt om de doorschijnendheid van natuurlijk tandglazuur na te bootsen. Veneers bedekken alleen de voorkant van de tand en zijn dus alleen bedoeld om de esthetiek te verbeteren, zoals rechtheid, lachlijn, kleur, vorm, en bedekken breuken en chippen. Deze behandeling wordt aangeboden aan patiënten met een smile makeover om een natuurlijke of Hollywood-glimlach te krijgen. Emax-vernisjes bieden esthetische resultaten van wereldklasse vanwege het hoogwaardige translucentie-attribuut. PFM veneers kunnen een vergrijzing van het tandvlees veroorzaken door het metaal en Zirconia heeft een lage translucentie waardoor het een minder geschikte optie is voor enkelvoudige restauraties.

Hoe worden veneers geplaatst?

Tandheelkundige facings in Turkije vereisen eerst een scheerproces van maximaal 1 mm op de natuurlijke tand aan de voorkant, zijkanten en eventueel de punt. Tandplamuur wordt geprepareerd en gebruikt voor een zelfhardende afdruk op uw volledige kaak. Een exacte replica van uw kaak wordt gemaakt en door CAD-technologie gescand tot een virtueel 3D-model. De arts en technici zijn in staat om een esthetisch mooie facing te produceren.

De facings worden vervolgens door de arts geplaatst met behulp van een gespecialiseerde tandheelkundige lijm die minstens tien jaar meegaat. De arts zorgt ervoor dat de veneer perfect aansluit op uw tandvleeslijn en met de juiste parameters van een functionele beet wordt geplaatst. De veneers zijn nu geïnstalleerd en de patiënt is klaar om te glimlachen met een nieuw gevonden vertrouwen.

Hoeveel kosten facings?

De prijzen variëren afhankelijk van de staat van de tanden, het gebruikte materiaal, de reputatie van de kliniek en de kwaliteit van de gebruikte materialen. Tanden kunnen bijzonder beschadigd zijn en een vulling of wortelbehandeling nodig hebben. Dentares gebruikt alleen de hoogste kwaliteit Duits zirkonia in veneers en kronen. Tandheelkundige toeristen zijn op zoek naar een goedkoper alternatief voor hun eigen land en kunnen tevergeefs zoeken naar de goedkoopste prijs. Er is een acceptatie dat Turkije tot 70% goedkoper kan zijn dan westerse landen, maar patiënten moeten een gerenommeerde kliniek kiezen met veel goede google reviews en een open en transparante praktijk die bij hun budget past. Omdat veneers een cosmetische optie zijn, zijn er geen verzekeringsmogelijkheden in het thuisland van de patiënt of in het buitenland. Uw tandheelkundige vakantie is echter 5 dagen lang met 3 afspraken. Als u een online consultatie met de arts en een geoffreerd behandelplan wenst, neem dan contact op met ons tandheelkundig team.

Is het pijnlijk om facings aan te brengen? Zijn facings pijnlijk?

Bij het prepareren wordt het glazuur van de tand weggesneden, dus wordt er plaatselijke verdoving gegeven om het eventuele ongemak te verzachten. Patiënten kunnen ook vragen om muziek om de angst te kalmeren.

Beschadigen fineren tanden? Beschadigen fineren uw tanden?

Voor veneers moet 1 mm van het glazuur van de natuurlijke tand worden afgeschaafd. De tand wordt dus beschadigd, maar patiënten kunnen tot 10 tot 15 jaar gebruik maken van hun nieuwe veneers voordat ze worden vervangen.

Veneers vallen eraf? Wat moet u doen als u uw facings beschadigt of als ze eruit vallen?

In zeldzame omstandigheden of bij fysieke sportongevallen kunnen facings uitvallen, worden uitgeslagen of beschadigd. Het is raadzaam om zo snel mogelijk naar uw tandarts te gaan om de facing opnieuw aan te brengen met een tandheelkundige lijm. De tandarts zal het veneer inspecteren op schade en als er schade is aan de esthetische of structurele integriteit, is het het beste om het veneer volledig te vervangen.

Op hoeveel tanden zet je facings?

Veneers worden alleen op voortanden geplaatst. Dit omvat de snijtanden, hoektanden en premolaren. Patiënten hebben 4 snijtanden, 2 hoektanden en afhankelijk van de genetica kunnen patiënten 2 of 4 premolaren per kaak hebben. Dit betekent dat er tot 8 of 10 facings per kaak kunnen worden geplaatst.

Zijn kronen of facings beter?

Terwijl facings dienen om de esthetische schoonheid van onze glimlach te verbeteren, dienen tandkronen om hetzelfde te doen, maar het heeft nog een voordeel. Kronen omsluiten de hele tand of kies en beschermen de natuurlijke tand of kies van alle kanten tegen tandplak, bacteriën en verdere fysieke schade en gebitsaandoeningen. Het nadeel hiervan is dat de hele tand of kies geprepareerd moet worden. Het hangt dus echt af van de wensen van de patiënt en ook van de omvang van de schade aan de natuurlijke tand.

Hoeveel veneers zitten er in een volledige set?

16 tot 20 veneers vormen een hele set, of smile makeover. Het hangt ervan af of de patiënt 2 of 4 premolaren per kaak heeft. Een goede manier om dit te controleren is een foto te maken van uw volledige glimlach en te tellen hoeveel tanden zichtbaar zijn. Soms is 8 genoeg voor de bovenkaak en 10 voor de onderkaak. Het hangt allemaal af van de glimlach.

Blijven facings wit?

De facings blijven hun kleur levenslang behouden. Maar het is belangrijk op te merken dat het porselein of emax een doorschijnendheid heeft die de kleur van de achterliggende natuurlijke tand zal versterken. Dus als er een wortelkanaal wordt uitgevoerd, een tand afsterft of er al een duidelijke verkleuring is, kan zirkonia in deze gevallen worden aanbevolen vanwege de lage translucentie.

Hoe lang na de facings kan ik eten?

Nadat veneers zijn geplaatst, kunnen patiënten na 1 uur eten om de lijm tussen tand en veneer te laten hechten.

Hoe lang duurt het voordat facings passen?

Veneers in Turkije vereisen ongeveer 3 afspraken gedurende 5-6 dagen.

Moet je veneers poetsen?

Turkse facings moeten regelmatig worden schoongemaakt en geborsteld als onderdeel van ons dagelijks poetsen na de maaltijd.

Kunnen veneers gaatjes krijgen?

Veneers zijn, ongeacht het toegepaste materiaal, niet poreus, zodat bacteriën en voedseldeeltjes zich niet aan het oppervlak kunnen hechten. Veneers zijn volledig beschermd tegen de vorming van gaatjes. Omdat het fineer de achterkant van de tand niet volledig bedekt, kunnen zich op de natuurlijke tand nog steeds gaatjes vormen. Als we geen goede mondhygiëne toepassen, kan ons tandvlees zich terugtrekken uit de verbindingslijn waar het fineer op de tand eindigt. Als het tandvlees zich terugtrekt, kunnen zich slechte bacteriën en tandplak vormen, waardoor het risico op gaatjes toeneemt. Daarom moet een goede mondhygiëne dagelijks worden beoefend.

Is een fineer goed voor je tanden?

Natuurlijke tanden worden altijd bepleit om in alle gevallen behouden te blijven. Als de patiënt denkt dat hij zijn levenskwaliteit kan verbeteren met esthetische tandheelkunde, dan is de tandvernis in Turkije een goede optie voor hem.

Hoe lang blijven facings op uw tanden zitten?

Veneers gaan tot 10 tot 15 jaar mee, mits we ze goed verzorgen met een goede mondhygiëne. Na 10 tot 15 jaar kan het tandvlees teruglopen, kunnen veneers schade oplopen en kan algemene slijtage optreden, waardoor veneers moeten worden vernieuwd. In zeldzame gevallen dat het cementeringsmateriaal het begeeft, kan de facing naar beneden vallen. Het is een zeer eenvoudig proces om het gebied schoon te maken en de veneer te vervangen door nieuwe tandheelkundige lijm.

Zijn veneers blijvend?

Tandheelkundige facings in Turkije zijn permanente esthetische restauratieoplossingen. Het prepareren van natuurlijke tanden is een proces dat niet kan worden teruggedraaid. Dus aan het einde van de levensduur van de fineer kan een nieuwe fineer worden geplaatst. Als er vergevorderde schade aan de tanden is door gebrek aan mondhygiëne, dan kan een tandheelkundige kroon worden aanbevolen om de tanden verder te beschermen.

Fineer Turkije

Tandheelkundige veneers in Turkije zijn een grote financiële optie in vergelijking met westerse landen zoals het VK, de VS en West-Europese landen. Veneers in het Verenigd Koninkrijk kunnen beginnen vanaf 600 pond, terwijl veneers in Turkije tot 70% goedkoper zijn. Als u een glimlach make-over overweegt van maximaal 20 tandheelkundige veneers. De besparingen beginnen op te lopen. Dat is waarom Turkije en Antalya in het bijzonder elk jaar miljoenen gezondheidstoeristen op zoek zijn naar tandheelkundige zorg in het afgelopen decennium. Dus de tandartsen bij Dentares zijn goed ervaren en bekwaam in hun specialiteiten, meer dan de tandartsen van westerse landen.

Veneers in Turkije, Antalya: Prijzen, Voordelen, Nadelen

Tandheelkundige veneers in Turkije en in het bijzonder in Antalya stad naast de Middellandse Zee is een populaire tandheelkundige toeristische bestemming. Er zijn veel activiteiten, zon en winkels beschikbaar in Antalya als een topbestemming in de wereld. Mensen komen hier om vele redenen, maar ze houden van het omdat het goedkoop is als gevolg van de economische omstandigheden. Dus patiënten kunnen komen voor goedkope maar hoge klasse tandheelkundige behandeling en nog steeds het budget voor andere luxe en reizen. Maar helaas kunnen mensen kiezen voor klinieken die meer waarde hechten aan de kosten van de behandeling dan aan de kwaliteit. Dit heeft ertoe geleid dat mensen de slechte pers halen omdat ze problemen ondervinden met hun tandheelkundige behandeling.

In welke gevallen moeten facings worden aangebracht? / Wanneer moeten facings worden aangebracht?

Veneers zijn een esthetische restauratieoplossing voor patiënten die de schoonheid van hun glimlach willen verbeteren. Kleine problemen zoals lichte tandafwijkingen, kloven, gaatjes, kalkafzettingen en barsten en breuken zijn medische redenen om een tandvernis aan te brengen.

Hoe wordt een tandvernis uitgevoerd?

De fineerbehandeling wordt uitgevoerd door één van de gespecialiseerde esthetische artsen van Dentares en hun team van tandartsassistenten en laboranten.

Wat zijn de soorten facings?

Er is wat verwarrende terminologie rond de definitie van een fineer en de variatie tussen andere soorten fineer. Facings zijn ongeveer tot 0,5 mm dik en worden op de voorkant van de tand geplaatst en kunnen de zijkanten en een klein deel van de achterkant van de tand bedekken. Een laminaatveneer en een tandversteviger worden alleen op de voorkant van de tand geplaatst en hebben een andere dikte dan een tandversteviger.

Veneers worden over het algemeen gemaakt van PFM, zirkonia of Emax. Voor de duurzaamheid en esthetische kwaliteiten zijn zirkonia en emax de belangrijkste materialen die gebruikt worden om tandheelkundige veneers in Turkije te maken.

Wat is het verschil tussen zirconia tandvernis en andere vernismethoden?

Zirconia is een geweldige optie om te overwegen voor tandheelkundige veneers vanwege zijn ongeëvenaarde sterkte en duurzaamheid. Zirconia kan in een kleinere dikte worden geplaatst dan Emax. Het kenmerk van een fineer is dat het ook bekend staat als een partieel fineer, omdat het de zijkanten en een deel van de achterkant van de natuurlijke tand kan bedekken. Voor structuur en integriteit is zirkonia een geweldige optie. Maar het heeft een nadeel. Zirkonia heeft een lage translucentie die niet dezelfde translucentie kan nabootsen als ons natuurlijk glazuur. Dus kan zirkonia worden aangemerkt als het materiaal van keuze.

Er zijn betere materialen en fineermethoden die een natuurlijker resultaat kunnen opleveren. Emax is een veel effectiever materiaal om te gebruiken voor een tandfineer vanwege het glazuurachtige uiterlijk. Ook mensen die de natuurlijke tand niet zo veel willen veranderen, kunnen terecht op onze lumineer pagina of laminaat veneer pagina voor meer informatie.

Wat is het verschil tussen emax dental veneer en andere veneermethoden?

Emax is verreweg het beste materiaal om te overwegen voor een tandheelkundige fineerbehandeling. Emax-veneers blinken uit in de afdeling esthetiek. Dankzij de hoge doorschijnendheid van emax kan een gerestaureerde tand lijken op het natuurlijke glazuur aan de voorkant van een tand. Door deze eigenschap kan Emax de kleur van de natuurlijke tand herkennen en dus wordt een bleekwitte kleur aan het veneer toegevoegd. Emax-veneers zijn de juiste keuze voor mensen met rechte tanden die licht verkleurd zijn, grote spleten tussen de tanden hebben en voor mensen met kleine laterale snijtanden.

Wat is het fineerbehandelingsproces in Turkije?

Bij een fineerbehandeling worden de natuurlijke tanden voorbereid en het materiaal, de stijl en de kleur van het fineer voor de voorkant van de tanden gekozen. Het fineer is alleen geschikt voor voortanden omdat het alleen de voorkant van een tand bedekt. De tanden worden 1 mm naar beneden geschaafd door een gespecialiseerde esthetische tandarts met behulp van tandheelkundig gereedschap. Vervolgens worden afdrukken gemaakt met behulp van een tandheelkundige putty. De putty hardt zichzelf na een minuut uit. Deze afdrukken worden vervolgens gebruikt om een 3D-model van uw boven- en onderkaak te maken.

Het laboratorium kan dan een virtueel model scannen in onze hightech computersoftware. De CAD-technologie wordt gebruikt in combinatie met de technische eisen van de tandarts en de selectie van de designstijl en kleur van de patiënt om veneers digitaal te maken. Deze veneers worden functioneel en esthetisch geoptimaliseerd op de computer.

Eenmaal geoptimaliseerd worden de zirkonia of emax blokken machinaal CAM gestuurd en nauwkeurig uitgesneden. Met behulp van de repetitiemethode brengt de arts kleine aanpassingen aan de veneers aan om ervoor te zorgen dat de esthetiek en de functie perfect zijn. De fineer wordt vervolgens op zijn plaats gecementeerd met een tandheelkundige lijm. De patiënt moet vervolgens een uur wachten voordat hij eet, zodat de tandheelkundige lijm kan uitharden.

Wie is niet geschikt voor een tandheelkundig fineer?

Tandheelkundige facings zijn puur een esthetische restauratieoptie en daarom zouden patiënten met bepaalde aandoeningen beter geschikt zijn voor kronen of implantaten. Patiënten met gaatjes en andere beschadigingen aan de achterkant van hun tanden kunnen kronen overwegen omdat de facings de voorkant van de tanden bedekken. Patiënten met orthodontische problemen, d.w.z. problemen met de stand van de tanden, kunnen ook kronen of een orthodontische behandeling overwegen.

Er zijn een paar dingen die een patiënt ongeschikt maken voor een facingbehandeling met Emax-materiaal. Als de patiënt als kind tetracycline medicijnen gebruikt. Patiënten met uiteenlopende beetproblemen: een diepe beet, klasse 3 beet, kruisbeet en rechte beet (wanneer onder- en boventanden elkaar ontmoeten op de punt van de tanden). Bij deze beetproblemen is de kans groot dat de kronen botsen, met een hoog risico op breuken.

Wie is geschikt voor een tandheelkundig fineer?

Patiënten met een open beet en klasse 1 & 2 beet zijn geschikt voor emax en zirkonia kronen en hebben een lager risico op breuken en fracturen in vergelijking met andere beetproblemen. Dat zijn de diepe beet, klasse 3 beet, kruisbeet en rechte beet. Bovendien kunnen alle beetproblemen worden verholpen met een orthodontische behandeling voordat patiënten emax-kronen wensen.

Emax en zirconia facings zijn een zeer goede optie voor patiënten met diastemen (abnormaal grote spleten tussen de tanden), patiënten die de witheid van hun natuurlijke tanden niet kunnen verbeteren. Lichte problemen met de uitlijning van de tanden, een ongelijke lachlijn, de vergroting van kleine laterale snijtanden en gebroken of gebarsten tanden.

Patiënten met ernstige verkleuringen zouden de zirconia optie voor tandheelkundige facings kunnen aanbevelen.

Zullen facings in de toekomst van kleur veranderen?

Tandheelkundige veneers van Dentares in Turkije veranderen in de toekomst niet van kleur. Alle materialen zijn kleurvast en kunnen tot 10 tot 15 jaar meegaan. Er is een uitzondering wanneer een hoog doorschijnend materiaal zoals Emax wordt gebruikt. Terwijl het Emax-materiaal niet van kleur verandert, kan de natuurlijke tand afsterven of verkleuren, wat benadrukt kan worden door de transparantie van het materiaal. Zorg dus altijd voor de beste mondhygiëne om uw facings te beschermen.

Hoe kan ik facings schoonmaken?

Uw facings kunnen dagelijks worden gereinigd door regelmatig te poetsen met een borstel met zachte haren, regelmatig te flossen en regelmatig te spoelen. Patiënten wordt aangeraden om twee keer per jaar naar een mondhygiënist te gaan voor een gebitsonderzoek en een dieptereiniging. Deze professionele reiniging verwijdert tandplak en andere slechte bacteriën die we anders bij de reguliere reiniging zouden missen.

Hoe lang kan ik facings gebruiken?

Tandveneers uit Turkije kunnen 10 tot 15 jaar worden gebruikt, mits strikte mondhygiënenormen worden nageleefd, en patiënten kunnen ze blijven gebruiken na hun verwachte levensduur.

Hoeveel kost het scheren van mijn tanden voor een facing?

Tandvernisjes vereisen een tandpreparatie tot 1 mm en daarop wordt tussen 0,5 en 1 mm tandvernis geplaatst.

Voel ik pijn tijdens de procedures?

Er is een lichte kneep in de plaatselijke verdoving die wordt aangeboden. Eenmaal toegediend, is de patiënt niet gevoelig voor de tandheelkundige voorbereidingen van de veneers. Onze patiënten krijgen ook kalmerende muziek aangeboden.

Hebben tandheelkundige veneers een breuk- of verwijderingsprobleem?

Wanneer tandheelkundige fineren de capaciteit van hun levensduur bereiken of gechipt worden en een vervanging nodig hebben. Tandartsen beschikken over gespecialiseerd gereedschap om het veneer af te snijden. Ze reinigen en polijsten het tandoppervlak en plaatsen vervolgens probleemloos een nieuw vernisje.

Kan een tandheelkundig fineer worden aangebracht bij mensen die allergisch zijn voor metaal?

Tandheelkundige veneers kunnen worden gemaakt met een paar materialen zoals PFM, zirkonia en Emax. Voor de beste resultaten en om metaalallergieën te voorkomen, moeten patiënten zirkonia en emax materiaal overwegen, omdat ze metaal- en legeringsvrij zijn. PFM gebruikt een metalen basis bovenop de tand en vervolgens wordt er porselein geplaatst. Dit is niet de beste esthetiek en niet gezond voor patiënten met een metaalallergie.

Voordelen van veneers

De facings van Dentares kunnen beschadigd glazuur vervangen als gevolg van zuur voedsel, reflux, bepaalde medicijnen, slijpgewoonten, chippen of tandbederf. Tandglazuur regenereert niet zoals ons zachte weefsel, dus we krijgen maar één kans om het te verzorgen.

Tanden beginnen te groeien vanaf de geboorte tot we achter in de twintig zijn, maar helaas groeien sommige tanden niet tot dezelfde lachlijn als de aangrenzende tanden. Kleinere tanden zijn geschikt voor facings om een gelijkmatige, esthetische lachlijn te creëren.

Facings bieden ook de mogelijkheid om de gewenste witheid te bereiken. Er zijn vele kleuren beschikbaar, van bleekwit tot natuurlijk wit met rode, grijze en gele ondertonen.

Tandvernis risico's

Tandheelkundige facings zijn een gevoelige behandeling en vereisen dus de aandacht van een opgeleide specialist met unieke tandheelkundige instrumenten, apparatuur en materialen. Om deze redenen kunnen facings duur zijn. Vergeleken met westerse landen heeft Turkije echter economische omstandigheden die tandheelkundige toeristen in staat stellen te profiteren van lokale prijzen.

Tandheelkundige facings zijn een permanente restauratieoplossing en dus is de voorbereiding van de tanden niet omkeerbaar. In gevallen waarin het glazuur beschadigd, geschilferd, verkleurd of weggeslepen is, zijn facings een geweldige oplossing.

Patiënten kunnen te maken krijgen met gevoeligheid van het tandvlees en de tanden tijdens de tandartsvakantie en tot een maand na een wortelbehandeling. Deze gevoeligheid is over het algemeen tijdelijk en verdwijnt binnen een maand. Als de gevoeligheid aanhoudt, is dat een teken dat een wortelbehandeling nodig is, of dat de kroon verkeerd geplaatst is. Beide problemen zijn eenvoudig te verhelpen.

Veneers Turkije Prijs

Bij Dentares Antalya Turkije kliniek, houden de artsen rekening met gezichtskenmerken zoals de kromming en volheid van uw lippen, neus en kin, kleur van de ogen, symmetrie van het gezicht. Artsen zijn zeer gespecialiseerd en ervaren in onze gerenommeerde kliniek. Wij gebruiken de hoogste kwaliteit Duitse zirconia en emax materialen in onze veneers. Het loont dus de moeite om de beste artsen in uw team te hebben voor uw facing smile makeover.

Turkse tandartsen ervaring in facings

De Turkse esthetische artsen zijn gespecialiseerd in het esthetische gebied van de tandheelkunde en ervaren elke dag van de 6 werkdagen week meerdere patiënten. De artsen van Dentares zijn dus zeer ervaren en bekwaam door hun jarenlange praktijkervaring.

Hoe lang duren facings?

Tandheelkundige veneers in Antalya, Turkije duurt 3 tot 4 afspraken over een 5-daagse tandheelkundige vakantie. De eerste afspraak is de langste wanneer alle voorbereidingen, afdrukken en tijdelijke tanden worden voorbereid. Dit kan enkele uren duren. Bij de volgende afspraken kan het maximaal 1 uur duren. Onze VIP transferservice brengt u van en naar de afspraken en naar het vliegveld als u weer naar huis wilt.

Zorg na tandvernis

Tijdens het proces van facings bij Dentares zorgen wij ervoor dat u pijnstillers heeft voor het geval u gevoeligheid ervaart tussen de behandelingen door. Mondwater wordt verstrekt om ervoor te zorgen dat de patiënt een goede mondhygiëne heeft tijdens hun tandheelkundige vakantie. Nadat veneers zijn geplaatst is het belangrijk om geïnformeerd te worden over hoe u uw veneers kunt verzorgen wanneer u naar huis gaat en om te zorgen voor maximaal plezier voor een lange tijd.

Patiënten moeten het advies van de arts in de kliniek opvolgen en hun hygiëne verbeteren. Ongeacht of u veneers of andere restauraties krijgt, moet u van het tandvlees af poetsen met een borstel met vierkante kop en zachte haren (elektronische borstels zijn ook goed, maar de kop moet vierkant zijn). Flos 2 tot 3 keer per week, gebruik dagelijks een niet-alcoholisch mondwater en ga één of twee keer per jaar naar een mondhygiënist voor een grondige reiniging.