Tandkronen - Dentares Smile Clinic
 

Tandkronen

Een tandkroon is een restauratiemateriaal dat de volledige achterkant, voorkant en zijkanten van de natuurlijke tand bedekt. Kronen zijn een goede betaalbare optie om een tand te herstellen van breuken, gaatjes, verkleuring en vorm.

Behalve dat ze een geweldige optie zijn om schade en andere medische problemen te herstellen, kunnen ze ook worden gebruikt om de glimlach van een patiënt te verbeteren.

Behalve dat ze een geweldige optie zijn om schade en andere medische problemen te herstellen, kunnen ze ook worden gebruikt om de glimlach van een patiënt te verbeteren.

Wat zijn kronen?

Een tandkroon is een restauratiemateriaal dat de volledige achterkant, voorkant en zijkanten van de natuurlijke tand bedekt. Kronen zijn een geweldige betaalbare optie om een tand te herstellen van breuken, gaatjes, verkleuring en vorm. Behalve dat ze een geweldige optie zijn om schade en andere medische problemen te herstellen, kunnen ze ook worden gebruikt om de glimlach van een patiënt te verbeteren. Kronen hebben een ondoorzichtigheid die een natuurlijk uiterlijk geeft, vergelijkbaar met ons eigen glazuur. Monolithisch zirkonia is het meest populaire materiaal vanwege het geleidelijke doorschijnende effect.

Wat is een volledige mondkroonbehandeling?

Volledige mondkronen zijn een glimlach make-over behandeling die de patiënt een nieuwe design glimlach geeft. Elke tand wordt afzonderlijk of in sets gekroond, afhankelijk van de uitlijning en de gezondheid en conditie van de tanden.

Bij een volledige smile makeover-behandeling worden alle beschikbare tanden gekroond, inclusief tandheelkundige bruggen. Mensen overwegen een volledige mondkroon als tandherstelbehandeling om een aantal redenen, uiteindelijk zijn ze niet tevreden met hun huidige glimlach en wat het doet met hun zelfvertrouwen. Tanduitlijningsproblemen, tandafwijking, ongelijke lachlijn, ongelijke tandvleeslijn, ontbrekende tanden, gebarsten, gebroken en rotte tanden zijn problemen die met full mouth kronen kunnen worden verholpen. Een perfecte glimlach bestaat uit witte, rechte, uitgelijnde tanden met een gelijkmatige tandvlees- en lachlijn over de hele kaak.

Hoe bereidt u zich voor op een kronenbehandeling?

Vóór tandkronen – Wat kan ik verwachten vóór tandkronen?

De arts beoordeelt de geschiktheid van de tand en uw medische voorgeschiedenis. Als de tand of kies beschadigd is of voortdurend gevoelig is, dan zal een wortelbehandeling nodig zijn voordat de kroon wordt aangebracht. Als er gaatjes zijn, worden deze behandeld en opgevuld, waarna de kroon wordt aangebracht. Als er een abces onder of naast de tand zit, kan extractie nodig zijn en is de tand niet geschikt voor een kroon. Een brug of implantaat is dan een geschikte behandeling.

Wat gebeurt er tijdens de behandeling van tandkronen?

De natuurlijke tand wordt door de arts voorbereid met een gespecialiseerde boor om de tand te vijlen tot een basisvorm. Er wordt plaatselijke verdoving gegeven voor een comfortabele ervaring. Met een tandpasta wordt een afdruk van de geprepareerde tanden gemaakt. De afdruk wordt vervolgens gebruikt door de laboranten om uw kronen te bouwen. De eerste dag worden tijdelijke protheses geplaatst om de tanden te beschermen. Na een paar repetities om ervoor te zorgen dat de juiste vorm, kleur en gebitsafsluiting perfect is, worden de kronen op hun plaats gelijmd met een gespecialiseerde tandheelkundige cementeerlijm.

Wat kan ik verwachten na de behandeling met kronen?

De patiënt is klaar met het kronenproces en kan nu genieten van zijn nieuwe glimlach make-over. Patiënten moeten de gewoonten afleren om hun lach te verbergen. Er ontstaat een nieuw zelfvertrouwen en zij hoeven zich niet meer onbewust bezig te houden met hun uiterlijk. Kronen corrigeren kleine sluitingsproblemen en de kaakspieren werken nu anders. Er is dus niet alleen een nieuwe sensatie om aan te wennen, maar ook de kronen, de lijm en de tanden hebben tijd nodig om te genezen en zich te vestigen. Daarom wordt de eerste week gevoeligheid verwacht, die tot een maand kan aanhouden.

Hoe doen ze kronen op tanden?

De tanden worden door de tandarts geprepareerd met een diamant-wolfraam boor, die de natuurlijke tand tot een basisvorm schaaft. Bij gebroken, scheve of misvormde tanden kan meer voorbereiding nodig zijn. Er wordt een afdruk van de kaak gemaakt met een langzaam hardende tandpasta, zodat een kroon door de laboranten op de juiste vorm en maat kan worden gebracht. Op de eerste dag wordt een tijdelijke kroon voorbereid om te dragen terwijl de kroon wordt gemaakt om de natuurlijke tand te beschermen. Er zijn 2 tot 3 repetities nodig om kleine aanpassingen te doen zodat de kroon comfortabel in de gebitssluiting past voor functionaliteit. De vorm is geïnspireerd op de omringende tanden voor de meest natuurlijke esthetiek. Wanneer een patiënt een volledige mondkroonbehandeling ondergaat, zijn er meerdere glimlachontwerpen om uit te kiezen.

Op hoeveel tanden zet je kronen?

Dat beslist de patiënt zelf. Als er een medische reden is om kronen te plaatsen, moeten natuurlijk alle medisch betrokken tanden worden gekroond. Als patiënten hun glimlach om esthetische redenen willen verbeteren, hebben ze een aantal opties. We kunnen de voortanden kronen, meestal tussen 8 en 10 boven- en ondertanden. Of we kunnen volledige mondkronen plaatsen voor een perfecte sluiting van de beet en esthetiek.

Hoeveel kronen zitten er in een volledige set?

Sommige mensen ontwikkelen 32 tanden, anderen 24. Het hangt echt van de patiënt af. Bij de all-on-4 smile makeover krijgen patiënten een vast zirkonia kunstgebit met 12 tanden per kaak. All-on-6 patiënten kunnen 26 tot 28 kronen krijgen.

Kronen in Turkije, Antalya: Prijzen, Voordelen, Nadelen

De meerderheid van het gezondheidstoerisme dat komt voor tandheelkundige behandeling, komt voornamelijk naar Antalya, Turkije voor behandeling. Er zijn andere steden met tandheelkundige diensten, maar geen enkele zo gerenommeerd als Antalya. Dus met reputatie en ervaring kan het duurder zijn in vergelijking met andere delen van Turkije. Dus het is aan de patiënt wat belangrijker is, waarde of kwaliteit. Voordelen, u kunt er zeker van zijn dat u esthetische en functionele kronen krijgt tegen een betaalbare prijs in vergelijking met het VK, de VS of West-Europa. Nadelen, regionaal zijn we duurder. Voor meer gedetailleerde informatie, bekijk onze blog VENEERS IN UK VS TURKIJE – PRIJZEN, VOORDELEN EN CONS

Hoe wordt een tandheelkundige kroon uitgevoerd?

De tandkroon wordt gemaakt door de beschadigde delen van de tand weg te schaven tot een basisvorm. Van daaruit wordt in ons laboratorium een kroon vervaardigd die esthetisch en functioneel perfect is; binnen de parameters van de mondconditie van de patiënt en de uitlijning en plaatsing van de tanden.

Beschadigen kronen de tanden? Beschadigen kronen uw tanden?

In eerste instantie moet een tand worden geschaafd en dus is de tand inderdaad beschadigd voor deze procedure. De eigenschappen van de kroon zijn echter vlekbestendigheid, sterkte en kleurbehoud. De kroon blijft dus 10 tot 15 jaar gezond wit en vlekvrij. Jongere patiënten met kronen moeten overwegen de kronen 2 tot 3 keer in hun leven te vervangen en er kunnen lichte voorbereidende werkzaamheden nodig zijn bij het verwijderen en vervangen van kronen.

Hoe pijnlijk is een tandkroon?

Het geprepareerde tandweefsel heeft geen zenuwuiteinden, maar de trillingen van het gereedschap kunnen door de tandwortel worden gevoeld, wat ongemak veroorzaakt. Tijdens de procedure kan het gereedschap per ongeluk het tandvlees raken, wat ook ongemak kan veroorzaken. Voor een pijnvrije ervaring krijgen patiënten eerst plaatselijke verdoving. Wanneer de patiënten tijdens de behandeling hun gevoel beginnen terug te krijgen, kan de plaatselijke verdoving opnieuw worden toegepast.

Hoe lang blijven kronen op tanden zitten?

Kronen hebben een levensverwachting van 10 tot 15 jaar, afhankelijk van de mondhygiënische gewoonten van de patiënt, dieet- en levensstijlkeuzes, bepaalde medicijnen, zwangerschap en hormoonregulatie. Daarna kan de kroon worden verwijderd en vervangen om er nog eens 10 tot 15 jaar plezier van te hebben.

Kan een kroon worden verwijderd?

Absoluut. Artsen gebruiken een gespecialiseerd snijgereedschap om de kroon langzaam en voorzichtig te splijten en te verwijderen. Als hij eenmaal verwijderd is, kan de tand worden voorbereid en schoongemaakt voor een nieuwe kroon.

Kun je een kroon krijgen zonder wortelkanaal?

Een wortelbehandeling is niet altijd nodig. Alleen als de patiënt voortdurend gevoeligheid ervaart of als de wortel eerder beschadigd of geïnfecteerd is. Als de wortel eenmaal is verwijderd, ervaren patiënten de gevoeligheid niet meer.

Wat zijn de voordelen van tandkronen?

Kronen herstellen lelijke, gebroken, gebarsten, misvormde, verkleurde en vreemd gevormde tanden. Volledige mondkronen kunnen een mooie, zelfverzekerde glimlach herstellen of verbeteren. De kronen beschermen de tand tegen toekomstige breuken, vlekken en verkleuringen.

Wat zijn de nadelen van tandkronen?

Kronen moeten om de 10-15 jaar worden vervangen en vereisen nog steeds dezelfde hygiënische gewoonten als aanbevolen.

Moeten tandkronen worden vernieuwd?

Kronen kunnen na 10 tot 15 jaar breken of verslijten, dus het is een goed idee om uw tandarts te raadplegen over het vernieuwen van uw kronen na tien jaar.

Is Dental Crown gezond?

Tandkronen zijn een uitstekende restauratieoptie en kunnen de tand beschermen tegen verdere bacteriële en fysieke schade.

Doet de kroon pijn?

De voorbereiding van de tanden gebeurt onder plaatselijke verdoving, zodat de gevoeligheid sterk wordt verminderd. De gevoelloosheid duurt over het algemeen 3-4 uur

Veranderen tandkronen na verloop van tijd van kleur?

Ons natuurlijk tandglazuur is poreus en daarom kunnen bacteriën en voedsel en dranken die vlekken veroorzaken de kleur van de tand veranderen. Dentares kroonmaterialen zijn niet poreus waardoor uw tanden gezond en wit blijven.

Wanneer kan ik beginnen met eten na een tandkroonbehandeling?

Na de voorbereidende behandeling moet de patiënt minstens 30 minuten tot een uur wachten met eten. Nadat de kronen met speciale tandheelkundige lijm zijn vastgezet, moet de patiënt minstens 2 uur wachten met eten. Het is belangrijk om de lijm de kans te geven uit te harden en zich te hechten tussen de tand en de kroon. Eten vóór de aanbevolen tijd kan er uiteindelijk toe leiden dat kronen in de loop van de week of maanden later uitvallen. In dat geval moeten we de cementering opnieuw uitvoeren. Het probleem hierbij is dat er in de tussentijd openingen tussen de lijm en de tand kunnen ontstaan waar bacteriën in kunnen komen en problemen kunnen veroorzaken.

Bovendien moeten patiënten beginnen met een dieet van zacht voedsel en in de loop van de volgende maand geleidelijk harder voedsel introduceren, omdat ze zich beginnen aan te passen aan het nieuwe gevoel van kronen. Voedingsmiddelen als appels en noten kunnen na een maand met voorzichtigheid worden genuttigd.

Kan ik mijn tandkronen bleken?

Kronen kunnen worden gemaakt van PFM, porselein, zirkonia en emax, maar geen van beide materialen kan worden gebleekt. Het is belangrijk om tijdens het consultatieproces vertrouwen te hebben in uw kleurkeuze.

Welke kleuren zijn beschikbaar voor tandkronen?

Tandheelkundige kroonkleuren hebben 5 verschillende kleurklassen met enkele verlopen.
De eerste is de OM1,2,3 die een bleekwitte kleur heeft.
De tweede is A1,A2,A3,A3,5,A4 die een roodbruine ondertoon heeft.
Ten derde B1,B2,B3,B4 met een roodgele ondertoon.
Ten vierde C1,C1,C3,C4 met een grijsachtige ondertoon.
en als vijfde D1,D2,D3,D4 met een roodgrijze ondertoon.
De meest populaire en natuurlijke witte kleuren in het gamma zijn OM2, OM3, A1, & A2.

Bekijk de kleurenkaart hieronder en zie welke kleur u graag wilt dat uw glimlach is.

Is er een leeftijdsgrens voor een tandkroonbehandeling?

Tandkronen zijn geen voorkeursbehandeling voor kinderen en tieners. Met 25 jaar is het lichaam meestal klaar met groeien en dus zijn kronen na 25 jaar een geschikte behandeling. Kronen worden niet aanvaard als esthetische oplossing voor jongeren onder de 25 jaar. Kronen en volledige mondkronen kunnen worden overwogen om medische redenen, maar de arts moet daarover beslissen tijdens een consultatie.

Hoe lang duurt de procedure voor een kroon?

De behandeling van volledige mondkronen kan 5 tot 6 dagen duren. U kunt dus het beste rekening houden met een verblijf van 1 week in Antalya. Patiënten hebben over het algemeen een afspraak op dag 1, dag 3, dag 4, dag 5 en dag 6 indien nodig.

Hoe verzorg ik tandkronen?

Patiënten moeten hun kronen op dezelfde manier verzorgen als onze natuurlijke tanden. Poets 2 tot 3 keer per dag met een borstel met zachte haren, flos regelmatig tussen de kronen en gebruik een alcoholvrij mondwater. Men moet van het tandvlees af poetsen en niet ernaartoe. Op deze manier poetsen duwt tandplak en slechte bacteriën weg van het tandvlees, zodat het mooi en gezond blijft.

Hoeveel kost een volledige set kronen?

De prijs van kronen is afhankelijk van een aantal factoren. Het hangt af van het materiaal en het aantal tanden. Als een patiënt een all-on-4 behandeling heeft, omvat een kunstgebit gewoonlijk 12 kronen per kaak. Sommige mensen worden geboren met 32 tanden, anderen met 24. Het hangt er ook vanaf of er extracties, abcesreinigingen en wortelbehandelingen nodig zijn vóór de kronen. De totale prijs varieert van patiënt tot patiënt, als u een online consult en een behandelplan wilt, neem dan contact met ons op.

Kun je een mond vol kronen hebben?

Zeker. Alle tanden, behalve verstandskiezen, kunnen voor medische en esthetische doeleinden worden gekroond. Met volledige mondkronen kan een patiënt een consistente kleur, tandvlees en lachlijn krijgen, terwijl de natuurlijke tanden worden beschermd.

Hoe lang gaat een volledige set kronen mee?

De levensverwachting van een volledige set kronen ligt tussen de 10 en 15 jaar, afhankelijk van de mondhygiënische gewoonten van de patiënt, dieet en levensstijl keuzes, bepaalde medicijnen, zwangerschap en hormoonregulatie. Kronen gaan gegarandeerd 2 jaar mee, als er in deze periode iets gebeurt, repareert Dentares het gratis.

Hoeveel kost een tandkroon in Turkije?

De prijzen van kronen variëren sterk in Turkije, dus het is belangrijk om goed te weten waarom kronen goedkoop/duur zijn. De belangrijkste factoren die de prijs zo beïnvloeden zijn:

Uw keuze in tandkroonmateriaal. Er zijn PFM, zirconia, zirconia met porselein coating en emax kronen.

De kwaliteit van het materiaal en het laboratorium. Zorg ervoor dat u een kliniek kiest die een eigen laboratorium heeft.

Reputatie van de kliniek. Onderzoek hun sociale media, google reviews, youtube video’s en mond-tot-mondreclame etc.
Arts ervaring en vaardigheden. Esthetische artsen kunnen een professioneel portfolio maken van hun werk op Instagram

Voordelen van kronen

Het voordeel van tandkronen is dat u kunt kiezen uit een natuurlijke look of een designstijl. U kunt kiezen uit een duurzame vlekbestendige kleur voor een zelfverzekerde glimlach. Het herstellen van uw tanden vermindert ook warme en koude gevoeligheid. En omdat het materiaal niet poreus is zoals ons natuurlijk glazuur, houdt de kroon minder bacteriën vast dan onze natuurlijke tanden. Kronen sluiten lelijke tussenruimten en verminderen de ruimte voor etensresten en bacteriën.

Tandkronen Risico's

De risico’s van een tandkroon worden grotendeels beïnvloed door de toestand van de tanden vóór de behandeling, een te grote preparatie van de tanden en onjuiste montage. Er zijn een paar dingen die mensen kunnen doen om deze risico’s te beperken. Door een diepgaand intra-oraal en röntgenonderzoek in overleg met een arts kunnen tanden en kiezen met een hoger risico worden geïdentificeerd waarvoor kleine behandelingen of reparaties nodig zijn voordat de kroon wordt geprepareerd. Dit kunnen bijvoorbeeld vullingen, wortelbehandelingen en wortelstiften zijn. De röntgenfoto zal zorgwekkende abcessen aan het licht brengen die een langdurig effect kunnen hebben op pijn en gevoeligheid. Deze moeten eerst worden verwijderd.

Het kiezen van een gerenommeerde kliniek met ervaren artsen die precies weten hoeveel vijlwerk nodig is voor elke tand. En een arts die prioriteit geeft aan de functionaliteit van de beet, niet alleen aan het uiterlijk. De bovenkaak en de onderkaak moeten synchroon in elkaar passen, net als een legpuzzel. Doet hij dat niet, dan leidt dat tot ongelijke gebitskrachten met scheuren en breuken tot gevolg.

Kronen
Prijs van Turkije

Wat zijn verschillende soorten kronen?

Moderne kronen hebben een keuze uit 3 verschillende materialen. Op metaal gebaseerd porselein (PFM), monolithisch zirkonia en Emax keramisch glas. Elk heeft zijn eigen kenmerken en kosteneffectiviteit.

ZIRKONIA KRONEN

Zirconia kronen zijn CAD/CAM ontworpen uit Zirconia blokken die rechtstreeks uit Duitsland worden geïmporteerd. Het materiaal werd in 2010 in de tandheelkunde ingevoerd vanwege zijn extreme duurzaamheid, biocompatibiliteit en esthetische uitstraling. Zirconia kronen zijn een zeer populaire restauratie en esthetische optie voor patiënten die een natuurlijke of design glimlach wensen. Tanden worden 1 mm geprepareerd tot een basisvorm en er wordt een zirkonia kroon op geplaatst om het zichtbare oppervlak van de tand te bedekken. Kronen zijn een geweldige optie om tanden te herstellen van schade zoals scheuren, breuken, verkleuring, gaatjes, eerdere amalgaamvullingen, eerdere gouden kronen en zelfs kleine scheefstandproblemen.

Hoeveel kost een zirkonia kroon in Turkije?

Zirkonia kronen variëren in prijs afhankelijk van de locatie in Turkije, de reputatie van de kliniek en de kwaliteit van het gebruikte zirkonia materiaal. Istanbul heeft tandheelkundige klinieken beschikbaar, maar deze grote stad heeft een reputatie ontwikkeld voor ander medisch toerisme zoals haartransplantaties en borstvergroting. De stad Antalya is het hart van het tandartstoerisme voor gerenommeerde klinieken. Er zijn andere steden waar mensen klinieken kunnen vinden met regionaal goedkopere prijzen. Maar als je voor kwaliteit kiest, loont het om een kliniek met een reputatie te kiezen. Hoe kunt u weten of een kliniek een goede reputatie heeft? Google reviews met meer dan 4,7 sterren worden beschouwd als gerenommeerd, maar wees er zeker van dat de kliniek al een aantal jaren actief is.

Een kliniek die 2+ jaar garantie biedt op hun kronen en het gevoel heeft dat u erop kunt vertrouwen dat als er iets gebeurt, de kliniek voor u zal zorgen. Heeft u over deze kliniek gehoord via vrienden of familie? Mond-tot-mondreclame is nog steeds de meest betrouwbare bron van informatie. U kunt hen vragen naar hun ervaring. U kunt zelfs ons youtube kanaal bezoeken voor interviews met echte patiënten over hun ervaring met Dentares.

Hoeveel kosten zirkonia kronen in Turkije?

Zirconia kronen zijn een zeer populaire tandheelkundige restauratie voor tandheelkundig toerisme in Antalya. Het belangrijke ding om op te merken is dat er een paar dingen die variëren de zirkonia kroon prijs in Turkije. Denk aan de reputatie van de kliniek en de kwaliteit van de zirkonia die ze gebruiken. Controleer altijd de google reviews pagina van een kliniek, en volg ze op sociale media om te zien of je een gevoel van professionaliteit en identiteit hebt. Vraag de kliniek of ze een laboratorium hebben.

Tandheelkundige klinieken en hun laboratoria zijn wettelijk verplicht om gescheiden te blijven. Klinieken die vaak kronen van slechte kwaliteit leveren, besteden de productie van kronen vaak uit. Deze laboratoria gebruiken Turks of Chinees zirkonia, dat van mindere kwaliteit is.

Dentares beschikt over een eigen laboratorium dat elke zirkonia kroon vervaardigt uit monolithische zirkonia blokken die door onze leverancier, Dental Direkt, uit Duitsland worden geïmporteerd. Duits zirconia staat bekend om zijn kwaliteit en resulteert in een gelukkiger lach die langer meegaat. Om deze reden is de kwaliteit hoger dan de marktprijs. Omdat alle patiënten unieke tandheelkundige behoeften hebben, variëren de prijzen. Wilt u een online consult en een geoffreerd behandelplan, neem dan vandaag nog contact met ons op.

Hoe lang gaan kronen uit Turkije mee?

Afhankelijk van het gebruikte materiaal hebben tandkronen een verwachte levensduur van 8 tot 15 jaar. Dentares importeert uit Duitsland het meest hoogwaardige zirkoniumoxide materiaal om te gebruiken bij het maken van onze tandkronen.

Hoe lang gaat een zirkonia kroon mee?

Zirconia als materiaal voor kronen werd in 2010 in de tandheelkunde geïntroduceerd. Er zijn dus nog niet voldoende langetermijngegevens om te kunnen stellen dat ze momenteel langer dan 10-12 jaar meegaan. Patiënten kunnen overwegen hun zirkonia kronen na 10-15 jaar te vervangen.

Wat zijn de voordelen van zirkonia kronen?

Er zijn veel voordelen aan zirkonia kronen in Turkije. Zirconia is een voordelig, duurzaam materiaal dat de natuurlijke tand minstens tien jaar beschermt. De kleur en vorm zijn duurzaam waardoor dit restauratiemateriaal favoriet is bij zowel patiënten als tandartsen. Een volledige lijst van voordelen is als volgt:

 • CAD (Computer-aided design) geeft het laboratorium de mogelijkheid om nauwkeurig en mooi te ontwerpen.
 • Zirconia is beter bestand tegen warme en koude gevoeligheid dan traditionele porseleinen of emax-kronen
 • Zirconia is een dicht en sterk materiaal, zodat kronen dunner kunnen worden gemaakt. Dit betekent dat er minder tandvoorbereiding nodig is in vergelijking met andere materialen.
 • Afbrokkeling en breuken zijn zeer zeldzaam als zirkonia van goede kwaliteit wordt gebruikt. Pas op voor klinieken die Turks of Chinees zirkonia gebruiken. Deze zijn gevoelig voor chippen en breuken. Daarom gebruiken wij alleen uit Duitsland geïmporteerd kwaliteitszirkonia.
 • Zirconia is metaalvrij en dus allergeenvrij
 • Zirconia heeft een hoge biocompatibiliteit met zacht mondweefsel.
 • Zirconia is geschikt voor patiënten met bruxisme in combinatie met masseter botox controle om de kronen te beschermen en toekomstige orale complicaties te voorkomen.
 • Kleurindeling is eenvoudig om nauwkeurig aan te sluiten bij naburige tanden
 • Zacht weefsel zoals tandvlees heeft een betere biocompatibiliteit dan PFM-kronen, waardoor het risico van terugtrekkend tandvlees door kronen, waardoor de natuurlijke tand of de metalen basis van PFM eerder bloot komt te liggen, kleiner is.
Wat zijn de nadelen van zirkonia kronen?

De lijst van zirkonia kronen is vrij laag vanwege de kosteneffectiviteit en de moderne technologie blijft elk jaar innoveren en verbeteren. Het grootste nadeel van zirkonia als materiaal is de doorschijnendheid. Maar omdat het materiaal ongelooflijk sterk is, is slechts een dunne hoeveelheid nodig, waardoor de doorschijnendheid toeneemt. De nadelen worden hieronder nader toegelicht.

 • Zirconia heeft weliswaar een lage tot gemiddelde translucentie, maar emax heeft een veel betere translucentie voor natuurlijke lachresultaten.
 • Wanneer goedkope materialen worden gebruikt om kronen te maken, kunnen afbrokkeling en breuken in het eerste jaar na de behandeling voorkomen.
 • Hoewel kleurmatching eenvoudig kan zijn, vanwege het verschil in doorschijnendheid van zirkonia versus natuurlijk tandglazuur. Zirconia is heel licht te onderscheiden van natuurlijke tanden. Emax zijn een betere optie in dit geval
 • Zirconia is duurder dan keramische of PFM-kroonmaterialen.
Wat is beter: zirkonia of porseleinen kroon?

Esthetisch gezien is zirkonia op lange termijn beter, omdat na ongeveer 2 jaar vergrijzing van de porseleinen kroon kan optreden. De titaniumbasis beïnvloedt de grijze ondertoon van de kroon vanwege de hogere doorschijnendheid van porselein. Zirconia heeft dit vergrijzingsprobleem niet omdat het metaalvrij is. De kleur blijft vlekbestendig en kleurvast.

Wat is beter: zirkonia of emax kroon?

Zirconia heeft belangrijke functionele en esthetische verschillen, dus het hangt af van het doel dat de patiënt wil bereiken. Zirkonia heeft vele voordelen en kan er heel natuurlijk uitzien. De sterkte van zirkonia is ongeëvenaard door andere materialen en dus duurzaam en langduriger. Emax is een keramisch glas, dus het heeft niet de duurzaamheid van zirkonia. Maar Emax benadert de doorschijnendheid van ons natuurlijk glazuur het meest. Emax is ongeëvenaard als het gaat om het ontwerpen van de meest esthetische en natuurlijk ogende glimlach.

Wat zijn de verschillen tussen Zİrconia kronen en Emax kronen?

Zirconia is een materiaal gemaakt van zirkoniumoxide, terwijl Emax Lithium Disilicaat keramiek of keramiek-glas is. Patiënten komen vaak naar Dentares in de hoop een gezonde witte glimlach te krijgen waar ze trots op kunnen zijn. Er zijn enkele beperkingen aan emax waardoor zirkonia een meer geschikte oplossing is. Tandheelkundige bruggen kunnen bijvoorbeeld niet van emax worden gemaakt. Het zou veel verstandiger zijn om een sterk materiaal als zirconia te gebruiken om ontbrekende gebieden af te dekken.

Zirconia kan op elke tand worden geplaatst, zowel voor als achter (voor en achter). Helaas heeft het Emax-materiaal geen vergelijkbare druksterkte (beetkracht) als zirkonia en zou het alleen op de voortanden geplaatst moeten worden. Bij het eten oefenen we de meeste kracht uit bij het malen en kauwen van ons voedsel met onze achterste kiezen.

Over het algemeen kan worden gesteld dat zirkonia de beste medische eigenschappen van kroonmaterialen heeft met een grote esthetische functie. Emax kan worden overwogen voor degenen die hun glimlach willen verfraaien en tegelijkertijd kleine mondgezondheidsproblemen en scheefstandproblemen willen oplossen. De geschiktheid van Zirconia of emax kronen verschilt van patiënt tot patiënt, als u een online consult en een behandelplan wilt, neem dan contact met ons op.

EMAX CROWNS

Emax tandkronen zijn het allerbeste in esthetisch design in de moderne tandheelkunde. Premium lithiumdisilicaat keramiek of keramisch glas wordt CAD/CAM vervaardigd in ons eigen laboratorium. Emax is een premium materiaal vanwege de doorschijnendheid die het natuurlijke tandglazuur het beste imiteert. Een Emax-kroon is niet te onderscheiden van uw normale tanden. De sterkte is beter dan die van porselein en geeft een levensduur van ongeveer 10 jaar. Er zijn geen metaallegeringen, dus Emax is allergeenvrij en niet corrosief. Emax is een duurzaam materiaal maar wordt het best toegepast op snijtanden vooraan voor een maximaal esthetisch resultaat.

Emax-kronen bereiden slechts tot 1 mm van de natuurlijke tand voor op een basisvorm en de CAD/CAM-ontwerpsoftware bereidt de perfecte vorm en pasvorm voor. Patiënten kunnen bij de arts eenvoudig bepaalde glimlachontwerpen aanvragen voor hun droomglimlach.

Hoeveel kosten EMAX-kronen in Turkije?

Emax-materiaal biedt de meest esthetische optie en is daarom de duurste van alle materiaalkronen. Als u overweegt waar u emax-kronen wilt laten behandelen, houd dan rekening met de artistieke vaardigheden van de arts en zijn ervaring met emax-materiaal. De reputatie van de arts is belangrijk als u de beste kwaliteit emax en de beste kwaliteit glimlach wilt.

Emax-kronen worden door de arts ontworpen met behulp van CAD/CAM-computertechnologie, zodat het ontwerp symmetrisch is en alle randen glad en esthetisch zijn. Een gelijkmatige lachlijn (de denkbeeldige lijn die naar de uiteinden van de tanden wordt getrokken) wordt bereikt voor een rechte witte glimlach. Er wordt zelfs rekening gehouden met gezichtskenmerken zoals de kromming en volheid van uw lippen, neus en kin om de juiste kromming van de boven- en onderkant van de kronen te vinden die bij uw gezicht past. Omdat de arts rekening houdt met al deze gegevens van gelaatstrekken, zelfs tandvlees en huidskleur om de vorm, kleur en stijl van uw design glimlach te verbeteren, hangt aan Emax-kronen een duur prijskaartje.

Hoeveel kost een Emax-kroon in Turkije?

Emax-kronen zijn de beste restauratieoptie in de esthetische tandheelkunde voor patiënten met kleine barstjes, breuken, beetproblemen en verkleuringen. De doorschijnendheid benadrukt de natuurlijke kleur van de tand, maar kan ook worden versterkt met een bleekwitte kleur. Dit is een geweldige optie voor patiënten die wittere tanden willen. Toeristen uit de hele wereld bezoeken Antalya voor het bekende tandheelkundige toerisme. De prijzen in Turkije kunnen uitzonderlijk goedkoper zijn dan in West-Europa, de VS en het VK. Dentares gebruiken dezelfde kwaliteit materialen als deze landen, maar als gevolg van economische factoren, Turkije is in staat om deze diensten veel goedkoper.

De kwaliteit van kronen kan sterk worden beïnvloed door de gebruikte emax-materialen. Sommige klinieken in Turkije gebruiken Chinese emax-blokken van lage kwaliteit. Het is dus belangrijk om een gerenommeerde kliniek te gebruiken die gebruik maakt van een eigen laboratorium met emax-materialen van hoge kwaliteit.

Dentares gebruikt alleen emax-materialen van de hoogste kwaliteit om een gelukkiger en duurzamer gebit te ontwerpen. Wij kunnen de kwaliteit en consistentie van emax-kronen controleren. Daarom heeft kwaliteit een hoge marktprijs. Patiënten worden altijd persoonlijk behandeld. Wilt u een online consultatie en een geoffreerd behandelplan, neem dan vandaag nog contact met ons op.

Hoe lang gaat een Emax-kroon mee?

Als patiënten hun emax-kronen goed onderhouden, kunnen kronen 10 jaar of zelfs langer meegaan. Er zijn een paar dingen die patiënten kunnen doen om hun emax-kronen gezond, sterk en beschermd te houden. Poets weg van de tandvleesrand met een borstel met zachte haren, poets 3 keer per dag, flos regelmatig in de week en gebruik een alcoholvrij mondwater. Ga twee keer per jaar naar de mondhygiënist voor een grondige reiniging. Vermijd het eten van hard voedsel zoals zaden, noten, popcorn, ijs en snoep.

Dentares zorgen voor een perfecte gebitssluiting, elke keer weer. Maar mensen die een emax-kroon willen laten plaatsen in een niet-reputabele kliniek, moeten zich ervan bewust zijn en er samen met de tandarts voor zorgen dat u tevreden bent met de gebitsafsluiting voordat de definitieve plaatsing plaatsvindt. Een ongelijk of scheef gebit kan leiden tot ongemakkelijk bijten en kauwen, waardoor uw kronen kunnen afbreken en breken.

Als u bruxisme heeft (een stressaandoening die tandenknarsen veroorzaakt) of bruxisme begint te ontwikkelen. Kunt u het beste meteen naar uw tandarts gaan voor een masseter botox injectie. Bruxisme versterkt onze kaakspieren en na verloop van tijd kunnen onze emax-kronen verslijten, afbrokkelen, breken of breken. Een masseter botox injectie werkt onmiddellijk om deze kaakspier die verantwoordelijk is voor bruxisme te ontspannen, tot een jaar lang. U kunt rustig werken en slapen in de wetenschap dat u uw kronen beschermt. Het wordt aanbevolen om ofwel het probleem dat de constante spanning veroorzaakt op te lossen of een positieve uitlaatklep te vinden om deze spanning los te laten.

Wat zijn de voordelen van Emax-kronen?

Het beste voordeel van emax-kronen is de glazuurachtige doorschijnendheid. Emax werkt goed samen met uw tandvlees en tanden om u een stralende, zelfverzekerde glimlach te geven. Het niet-poreuze, gladde oppervlak van de emax laat geen bacteriën, voedseldeeltjes en vlekkende voedingsmiddelen en dranken toe om de kleur te beïnvloeden. Zirconia is een dichter materiaal en zou licht reflecteren. Emax daarentegen absorbeert licht en dus is het mogelijk om door het materiaal heen te kijken als het voor zonlicht of lampen wordt gehouden.

Door de combinatie van doorschijnendheid en CAD/CAM-technologie is de emax-kroon zo ontworpen dat hij eruitziet als een natuurlijke tand. Bij elke vorm van restauratie is het zo belangrijk om de oorspronkelijke, natuurlijke schoonheid te herstellen. En dat is precies wat Dentares nastreeft.

Het probleem met het gebruik van PFM is dat de titaniumlegering helaas een grijze lijn geeft aan het tandvlees eronder. En als het porselein ouder wordt, ontstaat er grijsheid achter de kroon. Omdat Emax een niet-metaallegering is, zullen kronen dit probleem niet ondervinden.

Terwijl PFM metaalallergieën kan veroorzaken, is emax keramisch glas en veroorzaakt geen metaalallergische reacties.

Het keramische glas is vrij duurzaam waardoor het gemakkelijker te verfijnen en te polijsten is tijdens de pas- en repetitiefase van de behandeling zonder te barsten of te breken.

Zodra de technicus het kroonontwerp heeft voorbereid, met medewerking van de patiënt; het CAD/CAM-freesproces verloopt redelijk snel op monolithische emax-blokken. Patiënten kunnen binnen 24 uur resultaten voor het laboratorium verwachten.

De duurzaamheid van dit product maakt een minimale tandvoorbereiding mogelijk. U behoudt meer van uw tand dan bij een PFM-kroon nodig zou zijn. Het is belangrijk om zoveel mogelijk natuurlijke tand te behouden voor stabiliteit en sterkte.

Emax kan ook worden verwerkt in andere tandheelkundige restauraties zoals: veneers, laminaat veneers en lumineers.

Door het gladde, niet-poreuze oppervlak en de tandvleesverbinding van de kroon zal er minder tandplak ontstaan. Deze biocompatibiliteit van zachte en botweefsels, vermindert een slechte adem en minder risico op andere problemen met de tandhygiëne.

Moderne tandheelkundige lijm is bestand tegen zuren in ons speeksel, zodat de kans dat kronen uitvallen uiterst gering is.

De esthetische kenmerken zijn ongeëvenaard en beschermd door slijtvastheid.

Wat zijn de nadelen van Emax-kronen?

Vergeleken met PFM, andere keramische materialen en zelfs zirconia, is Emax met reden het duurste restauratiemateriaal. Hoe duurzaam ook, emax kan geen hele bruggen ondersteunen zoals zirconia dat kan. Emax kan breken als we er niet goed voor zorgen en ze blootstellen aan schurende voorwerpen, of aan slechte gewoonten zoals nagelbijten of kauwen op pennen, of het eten van een appel. Aangezien emax niet wordt aanbevolen voor esthetische doeleinden, hebben de voorste tanden veel meer baat bij emax dan de achterste tanden. Emax is niet altijd geschikt voor alle patiënten.

Wie komt niet in aanmerking voor Emax kronen?

De minst geschikte tandproblemen om te herstellen met emax tandkronen zijn patiënten met de volgende uiteenlopende beetproblemen: een diepe beet, klasse 3 beet, kruisbeet en rechte beet (wanneer onder- en boventanden elkaar raken aan de punt van de tanden). Bij deze gebitsproblemen is het waarschijnlijk dat de kronen botsen, met een hoog risico op breuken.

Patiënten die zich presenteren met beschadigde tanden zijn onder meer: te veel vullingen of tandbederf op voortanden, een dode tand, en een tand met wortelbehandeling. Dit soort beschadigde tanden kan niet worden hersteld met emax, omdat de translucentie de kleurverschillen op de natuurlijke tand niet zal verbergen. Als de patiënt als kind tetracycline medicijnen nam, zal emax ook deze kleurverschillen niet herstellen.

Patiënten met ontbrekende tanden zijn ook niet geschikt omdat emax niet kan worden gebruikt bij tandheelkundige brugbehandelingen.

Patiënten kunnen orthodontische behandelingen ondergaan om problemen met de beet te verhelpen, wat hun kandidatuur voor emax-kronen drastisch kan veranderen. Dentares heeft een bekwame orthodontist voor advies en behandeling van uw beetproblemen. Voor meer informatie, ga naar onze orthodontie pagina

Wie is geschikt voor Emax-kronen?

Patiënten met een open beet en klasse 1 & 2 beet zijn geschikt voor emax-kronen en hebben een lager risico op breuken en fracturen in vergelijking met andere hierboven gepresenteerde beetproblemen. Dat zijn de diepe beet, klasse 3 beet, kruisbeet en rechte beet. Bovendien kunnen alle beetproblemen worden verholpen met orthodontische behandeling voordat patiënten emax-kronen wensen.

Emax is een zeer goede optie voor patiënten met diastemen (abnormaal grote openingen tussen de tanden), patiënten die de witheid van hun natuurlijke tanden niet kunnen verbeteren. Kleine problemen met de uitlijning van de tanden, een ongelijke lachlijn, het verkleinen van kleine laterale snijtanden en gebroken of gebarsten tanden.