Nachtwacht - Dentares Smile Clinic
 

Nachtwacht

Een nachtbeschermer in Turkije is een op maat gemaakte doorzichtige mondbeschermer die ontworpen is om tanden en kiezen te beschermen terwijl we slapen. Nu slaap-bruxisme een meer voorkomende slaap-aandoening wordt als een nerveuze spanning loslaat,

Bruxisme is een aandoening waarbij het knarsen, knarsen en klemmen van de tanden meestal gebeurt tijdens de slaap. De constante agressieve kracht op onze tanden kan leiden tot terugtrekkende tandzenuwen,

Afplatting en slijpen van tandoppervlakken, glazuurverwijdering, gevoeligheid, hoofdpijn, chippen, verlies van tanden, schade aan restauraties, falen van implantaten, verstoorde slaap en spierspanning in hoofd, nek en schouders.

Nachtbeschermer

Een nachtbeschermer in Turkije is een op maat gemaakte doorzichtige mondbeschermer die ontworpen is om tanden en kiezen te beschermen terwijl we slapen. Nu slaap-bruxisme een steeds vaker voorkomende slaapstoornis wordt als gevolg van nerveuze spanningen, lopen onze tanden gevaar. Bruxisme is een aandoening waarbij het knarsen, knarsen en klemmen van de tanden meestal gebeurt tijdens de slaap. De constante agressieve kracht op onze tanden kan leiden tot terugtrekkende tandzenuwen, afplatting en knarsen van het tandoppervlak, glazuurverwijdering, gevoeligheid, hoofdpijn, chippen, verlies van tanden, schade aan restauraties, falen van implantaten, verstoorde slaap en spierspanning in hoofd, nek en schouders.

Bruxisme treft mensen met stress, angst, woede en pijn; ook mensen met grillige, agressieve en competitieve neigingen. Patiënten met bruxisme moeten zich bewust zijn van de risico’s voor de mondgezondheid als ze onbehandeld of onbehandeld blijven. Psychologische steun en stressverlichtende hobby’s kunnen de bruxismeactiviteit verminderen. Tijdens de behandeling van bruxisme kunnen patiënten baat hebben bij het gebruik van de nachtbeschermer terwijl ze de aandoening onder controle houden.

Wat is een nachtwaker?

Een nachtbeschermer is een op maat gemaakt beschermend mondstuk dat wordt gedragen tijdens het slapen of overdag wanneer bruxisme het meest wordt ervaren. Uw tandarts van Dentares maakt met behulp van een tandpasta (polyether), een zelfhardend materiaal, afdrukken van uw kaken. Hieruit wordt een nachtbeschermer vervaardigd op basis van uw exacte tandafmetingen voor een comfortabele pasvorm op maat. De randen worden geschaafd en gladgestreken voor extra comfort. Een nachtbeschermer kan binnen een volledige werkdag of 24 uur worden gemaakt.

Waarom een nachtwaker gebruiken?

Nachtbeschermers zijn een zeer kosteneffectieve optie om te helpen bij de bescherming van onze natuurlijke tanden of smile makeover restauraties van Dentares Smile Clinic. Patiënten met bruxisme wordt aangeraden elke nacht een nachtbeschermer te gebruiken om hen te beschermen tegen de gevolgen van deze door stress veroorzaakte aandoening. De agressieve kracht die bruxisme veroorzaakt kan leiden tot het platdrukken en knarsen van tandoppervlakken, gevoeligheid, schade aan restauraties, chippen, falen van implantaten, verlies van tanden, spierspanning in hoofd, nek en schouders, hoofdpijn en verstoorde slaap.

Nachtwaker materiaal?

Nachtbeschermers worden snel gemaakt zodra een 3D-model van het gebit van een patiënt is gemaakt. Op het 3D-model wordt een verwarmde en vacuüm gezogen acrylplastic aangebracht en passend bijgesneden voor een comfortabele pasvorm.

Hoe reinig ik mijn nachtwaker?

In combinatie met uw mondhygiënische ochtendroutine moeten nachtbeschermers worden gespoeld en geborsteld onder koud water om speeksel, tandplak, bacteriën en etensresten te verwijderen. Daarnaast moeten de nachtbeschermers eenmaal per week 30 minuten in een deel azijn en een deel water worden gedrenkt. Op een papieren handdoek laten drogen. Nachtbeschermers kunnen ook worden gereinigd met zuiveringszout.

Het is belangrijk uw nachtbeschermer niet te wassen of te weken in heet of warm water, omdat de temperatuur de vorm en afmetingen kan veranderen.

Is een nachtbeschermer een orthodontische behandeling?

Orthodontische behandelingen veranderen de uitlijning van de tanden, terwijl de nachtbeschermer wordt aangepast aan de exacte posities van uw huidige tandstanden. Een nachtbeschermer is puur een bescherming van de kaak tegen bruxismesymptomen.

Wat is het verschil tussen een nachtbeugel en een aligner of retainer?

Aligners en retainers behoren tot de administratie en het onderhoud van orthodontische behandelingen. Terwijl nachtbeugels de natuurlijke tanden en restauraties beschermen tegen beschadiging.

Aligners zijn doorzichtige plastic beugels die de uitlijning en de stand van de tanden langzaam veranderen met een opeenvolging van licht verschillende vormen. Als de tanden eenmaal in de gewenste positie staan, wordt een retainer gegeven om te voorkomen dat de tanden na de aligner-behandeling van positie verschuiven.

Wat zijn de voordelen van een nachtwaker?

De voordelen van het dragen van een nachtbeschermer zijn dat de gevolgen van bruxismesymptomen aanzienlijk worden verminderd. Al onze smile makeover patiënten ontvangen een nachtbeschermer in hun pakket. Ga voor meer informatie over onze smile makeover-behandelingen en hoe u daarvan kunt profiteren naar onze smile makeover-pagina.