Tanden Bleken - Dentares Smile Clinic
 

Tanden
Bleken

Een gezonde glimlach is een witte glimlach. Helaas kunnen onze geliefde voedingsmiddelen en dranken onze natuurlijke tanden beschadigen, bevlekken en verkleuren. Het glazuur van onze tanden is poreus en gevoelig voor zuren en vlekken.

Sinaasappels, tomaten, sommige bessen, sportdranken, frisdranken, wijn en snoepgoed bevatten zuren die ons glazuur kunnen aantasten. De beschermende laag aan de buitenkant van onze tanden.

Zuren strippen ons glazuur en vlekkenmakende chemicaliën staan vrij om de tanden te verkleuren. Zelfs als we deze dingen uit ons dieet halen, blijven onze tanden bevlekt en verkleurd.

Tanden Bleken

Een gezonde glimlach is een witte glimlach. Helaas kunnen onze geliefde voedingsmiddelen en dranken onze natuurlijke tanden beschadigen, bevlekken en verkleuren. Het glazuur van onze tanden is poreus en gevoelig voor zuren en vlekken. Sinaasappels, tomaten, sommige bessen, sportdranken, frisdranken, wijn en snoep bevatten zuren die ons glazuur kunnen aantasten. De beschermende laag aan de buitenkant van onze tanden. Zuren strippen ons glazuur en vlekkenmakende chemicaliën staan vrij om de tanden te verkleuren. Zelfs als we deze dingen uit ons dieet halen, blijven onze tanden bevlekt en verkleurd. Ondanks onze beste mondhygiënische gewoonten kunnen we de witheid van onze tanden niet verbeteren. Professionele tandbleking kan het antwoord zijn dat u zoekt, met onmiddellijke en geleidelijke resultaten. Na onze professionele tand-whitening behandeling hebben patiënten een verbeterde wittere glimlach. In de daaropvolgende week kunnen patiënten ook verdere, geleidelijke wittere resultaten ervaren.

Ben ik geschikt voor laser tanden bleken?

De dagelijkse consumptie van verkleurende voedingsmiddelen en dranken zoals thee en koffie kan ons onzeker maken over onze glimlach. Als dit als u klinkt, kunt u baat hebben bij het professioneel bleken van uw tanden.

Tanden bleken is geschikt voor patiënten zonder kronen, veneers, vullingen en wortelbehandelingen aan de voortanden. Calciumafzettingen moeten ook worden aangepakt vóór de behandeling, omdat het bleekproces deze gebieden kan benadrukken, hoewel ze meestal na een paar weken verdwijnen. Als u een tandvleesziekte of terugtrekkend tandvlees hebt, wordt een bleekbehandeling ook afgeraden.

Wat is het verschil tussen professioneel bleken en thuis bleken?

Thuis-whitening-kits en bleekstrips bevatten een paar verschillende bleekchemicaliën zoals: Chloor, natriumhypochloriet, calciumhypochloriet en waterstofperoxide. Meestal zijn deze chemicaliën in een concentratie van 10%-15% om gevoeligheid te voorkomen. Witmakende tandpasta’s kunnen deze chemicaliën bevatten en/of schurende materialen die bedoeld zijn om de bovenste laag van het glazuur te beschadigen.

Klinieken in de Europese Unie kunnen alleen tandbleekoplossingen leveren met een bleekconcentratie van maximaal 6%. Hier bij Dentares Smile Clinic in Turkije kunnen we een krachtige bleekoplossing van 30-40% gebruiken om de zwaarste vlekken aan te pakken.

Wat is het proces van tanden bleken?

Patiënten krijgen een gratis panoramische röntgenfoto, zodat de arts kan onderzoeken of er sprake is van tandbederf of ontsteking van het tandvlees en/of de tanden. Eerdere wortelbehandelingen en vullingen zijn te zien op de röntgenfoto. Als de mond van de patiënt gezond is, kan de arts beginnen met de voorbereidingen voor het bleken.

Patiënten krijgen een diepe reiniging van hun voorste en laterale snijtanden, hoektanden en premolaren. Bacteriën, tandplak en tandsteen worden verwijderd. Vervolgens worden de tanden gepolijst. Een dun lijntje beschermende gel wordt zorgvuldig op de tandvleesrand aangebracht. Vervolgens wordt op elke tand een druppel bleekmiddel aangebracht. De patiënt is nu klaar voor de laserbehandeling. De patiënt draagt een ultrahoge UV-beschermingsbril en de arts richt een blauw licht op een geschikte afstand van de mond en stelt een timer in. Het licht wordt ingesteld en de patiënt blijft stil liggen voor de rest van de behandeling. Het bleken kan 15 tot 45 minuten duren. Als de tijd voorbij is, schakelt de arts het licht uit en verwijdert het. Het bleekmiddel wordt dan van de tand verwijderd en de beschermende gel van het tandvlees. De behandeling is voltooid.

Patiënten zullen de rest van de dag hypergevoeligheid ervaren en dit zal in de loop van de week geleidelijk afnemen. Dit is normaal.

Wat is het advies voor nazorg bij het bleken van tanden?

Patiënten die professioneel hun tanden hebben laten bleken in de kliniek kunnen ongeveer een week lang hypergevoeligheid verwachten en moeten warm en koud eten en drinken vermijden. Drinken met een rietje wordt aanbevolen om direct contact met vloeistoffen te vermijden. Een plotselinge inademing kan gevoeligheid opwekken, dus neusademhaling wordt aangeraden.

Het bleekmiddel opent het glazuur en is daarom gevoelig voor verkleuring en verkleuring van voedsel en dranken. Het wordt dus sterk aangeraden om het drinken van koffie, thee, sinaasappelsap, wijn en zuur voedsel zoals tomaten, citrusvruchten, bessen en curry’s de komende 7 dagen te vermijden.

Kan ik mijn kronen/veneers bleken?

Blekende chemicaliën tasten alleen het natuurlijke glazuur aan, dus het wordt niet aangeraden voor mensen met kronen/veneers. Smile Makeover patiënten met Emax kronen/veneers kunnen een tandbleekbehandeling overwegen om een natuurlijk witte glimlach te verbeteren. Emax is doorschijnend en dus zal de kleur van de natuurlijke tanden na de behandeling te zien zijn, dus het bleken van de tanden kan in de meeste gevallen worden geadviseerd.

Hoeveel witter kan mijn glimlach worden?

Patiënten kunnen een verbetering van meerdere tinten wit verwachten. De mate van whitening kan echter afhangen van de oorspronkelijke toestand van de patiënt. Factoren zijn onder andere:

Jarenlang roken

Blijven roken na de behandeling

De oorspronkelijke staat van het glazuur

Huidige en post-behandelingsdieet van zure en verkleurende voedingsmiddelen/dranken.

Hoe lang duurt het bleken met een laser?

Professionele tandbleking kan 6 maanden tot 2 jaar duren, afhankelijk van de patiënt. Het vermijden van zuur en vlekkerig voedsel en dranken is een goede manier om de effecten van het bleken te behouden.

Hoe vaak kan ik een laser-whitening behandeling krijgen?

Patiënten zijn vaak blij met de effecten van het professioneel bleken van hun tanden en vragen zich af wanneer ze de behandeling weer kunnen krijgen. Vanwege de bijtende aard van het bleken van de tanden en het herstellen van het glazuur, wordt geadviseerd de tanden één keer per jaar te laten bleken. Herhaalde behandelingen kunnen leiden tot langdurige overgevoeligheid. Een smile makeover is een goede optie voor mensen die op zoek zijn naar een permanente oplossing voor het bleken en het corrigeren van kleine positieproblemen. Ga voor meer informatie naar onze Smile Makeover pagina.