Tandheelkundige Inlays/Ontwerpen - Dentares Smile Clinic
 

Tandheelkundige
Inlays/Ontwerpen

Dentares Smile Clinic biedt moderne restauratiemethoden zoals de inlay/onlay behandeling die kosteneffectief en esthetisch is.

Het is de eerste zorg van Dentares om ervoor te zorgen dat alle inlays/onlays behandelingen functioneel en esthetisch zijn tegen een kosteneffectieve prijs.

Amalgaam is een vulmateriaal van een zilverlegering dat traditioneel voor deze behandelingen wordt gebruikt. Maar met de introductie van op kleur afgestemde composietharsen

Tandheelkundige inlays/onlays

Dentares Smile Clinic biedt moderne restauratiemethoden zoals de tandheelkundige inlay/onlay behandeling die kosteneffectief en esthetisch is. Het is de voornaamste zorg van Dentares om ervoor te zorgen dat alle inlays/onlays functioneel en esthetisch zijn tegen een kosteneffectieve prijs. Amalgaam is een vulmateriaal van een zilverlegering dat traditioneel voor deze behandelingen wordt gebruikt. Maar met de introductie van op kleur afgestemde composietharsen zien inlays/onlays er natuurlijk en esthetisch uit. Inlay- en onlay-restauraties kunnen snel worden vervaardigd met CEREC-composiet of binnen 1-2 dagen met CAD/CAM Emax.

Wat zijn tandheelkundige inlays/onlays?

Inlays/onlays in Turkije zijn tandheelkundige restauraties die rotte delen van tanden gedeeltelijk bedekken. Een inlay is groter dan een tandvulling en bedekt het midden van de tand. Een onlay is groter dan een inlay en bedekt het midden en de bovenkant of meerdere zijden van een tand. De onlay kan worden beschouwd als een gedeeltelijke kroon.

CEREC-vulmateriaal of Emax-materiaal kan worden gebruikt om de integriteit en esthetiek van tanden met tandbederf te stabiliseren. CEREC is een acroniem dat staat voor Chairside Economical Restoration of Esthetic Ceramic. Bacteriën en voedseldeeltjes kunnen het tandglazuur binnendringen en na verloop van tijd het tandbeen en de pulpa van de tand binnendringen, waardoor de integriteit van de tand langzaam wordt aangetast. Dit kan ongelooflijk pijnlijk zijn, afhankelijk van de mate van verval. Daarom verwijdert de tandarts het geïnfecteerde weefsel en vervangt het door een inlay of onlay, afhankelijk van het gebied van verval. Als de patiënt rondom de tand tand tandbederf heeft, kan een kroon een meer geschikte behandeling zijn.

Over het algemeen worden inlays/onlays gegeven aan premolaren en molaren, terwijl snijtanden worden behandeld met kronen of facings.

Wie is geschikt voor tandheelkundige inlays?

Een patiënt met meerdere gaatjes in afzonderlijke tanden boven de gingiva (tandvlees) die nog niet het zenuwwortelkanaal hebben bereikt. De patiënt ervaart pijn en gevoeligheid en weet dat er een gaatje aan het ontstaan is en moet daarom zijn mondhygiëne verbeteren en naar de tandarts gaan. Als het tandbederf het wortelzenuwkanaal is binnengedrongen, kan een wortelbehandeling nodig zijn om de gevoeligheid te stoppen voordat de inlay onlay-behandeling wordt voltooid. Een tand met wortelbehandeling kan na verloop van tijd van kleur veranderen en de integriteit wordt aangetast. In dat geval is een onlay of kroon een geschiktere behandeling.

Tandvullingen zijn een geschikte behandeling voor kinderen en volwassenen. Alle tandartsen kunnen een tandvulling aanbrengen, maar voor een meer geschikte service kan een cariësbehandeling worden uitgevoerd door een pediatrische tandarts (arts gespecialiseerd in de mondverzorging van kinderen).

Hoe worden Dental Inlays/Onlays in Turkije uitgevoerd?

Tandheelkundige inlays/onlays in Turkije kunnen worden behandeld in 1 – 2 afspraken. Voor een ontspannen en pijnloze ervaring wordt tijdens de behandeling plaatselijke verdoving toegepast. Om te voorkomen dat er bij benadering nevenschade ontstaat, worden er barrièrematerialen tussen de aangrenzende tanden geplaatst. Vervolgens verwijdert de tandarts met speciaal tandheelkundig gereedschap aangetast glazuur en tandbeen.

In een CEREC-geval wordt composiethars gemengd met keramiek of glasstof voor de duurzaamheid en in kleine hoeveelheden op het behandelgebied aangebracht. Elke kleine hoeveelheid wordt op zijn plaats gedrukt en gladgestreken om luchtbellen te verwijderen. Het uitharden verhardt de hars en gebeurt binnen enkele seconden, zodat het aanbrengen van vulmateriaal binnen enkele minuten kan worden voltooid. De laatste laag is getextureerd om op een natuurlijke tand te lijken.

Als de voorkeur wordt gegeven aan een inlay/onlay van porselein of emax, is het prepareerproces hetzelfde. Er wordt echter een tijdelijke inlay/onlay gemaakt en geplaatst. Het porselein of de emax wordt vervolgens met CAD/CAM geproduceerd door laboranten en teruggebracht naar de kliniek. De patiënt komt voor zijn tweede afspraak. De tandarts verwijdert de tijdelijke inlay/onlay en plaatst de nieuwe porseleinen of emax inlay/onlay die met een sterke tandheelkundige lijm op zijn plaats wordt gecementeerd.

Articulerende papieren strips worden gebruikt om hoge contactgebieden in de functionaliteit van de opgebouwde composietvulling te markeren. Hogere gebieden verstoren de functionaliteit, zodat de tandarts de grootte kan verkleinen tot een perfecte functionaliteit is bereikt.

Tandheelkundige Inlays/Inlays Types

Tandheelkundige inlays en onlays in Turkije kunnen bestaan uit CEREC composietglas, porselein of emax. Composietmaterialen kunnen onmiddellijk worden geplaatst. De porselein of emax materialen moeten echter CAM geproduceerd en geplaatst worden tijdens de tweede afspraak.

Wat is beter: tandheelkundige steunzolen of een kroon?

Of er een inlay/onlay of een kroon moet komen, hangt af van de mate van aangetaste integriteit van de tand of kies. Als een tand meerdere gaatjes heeft, zijn beide methoden geschikt. Voor kronen is een volledige preparatie van de tand nodig, terwijl een inlay/onlay als een gedeeltelijke kroon wordt beschouwd. Een kroon bedekt de tand volledig en beschermt hem tegen verdere holtevorming. Een inlay/onlay beschermt alleen het gebied dat wordt bedekt. De patiënt moet zich dus bewust zijn van de voor- en nadelen en de aanbeveling van de arts om te beslissen wat voor hem of haar de juiste keuze is.

Hoe lang gaan steunzolen/Inlays mee?

Naar verwachting gaan inlays en onlays net zo lang mee als hun kroon. Inlays en onlays gaan naar verwachting 10 tot 15 jaar mee. Composietharsen hebben echter een porositeit van 1-2%, wat betekent dat ze na verloop van tijd gevoelig zijn voor vlekken en verkleuring.

Wanneer wordt de inleg vervangen?

En inlay/onlay kan worden vervangen als er verdere cariësschade is aan de natuurlijke tand. Als de inlay of onlay afbrokkelt of breekt, waardoor de natuurlijke tand bloot komt te liggen. Als de patiënt besluit tot een aanvullende esthetische behandeling, zoals een kroon. Of als de inlay/onlay zijn leven lang heeft geleefd en er duidelijke slijtagesporen en chippen of slijpen te zien zijn die aangeven dat vervanging nodig is.