Tandvullingen - Dentares Smile Clinic
 

Tandvullingen

Dentares Smile Clinic biedt moderne composietvullingen die kosteneffectief en esthetisch zijn. Het is de primaire zorg van patiënten om ervoor te zorgen dat hun glimlach niet

Met lelijke metalen vullingen. Amalgaam is een traditionele metalen restauratietechniek voor vullingen en inlays/onlays.

Dankzij moderne materialen en technieken behoort amalgaam tot het verleden. Ons composiet vulmateriaal is zo gekleurd dat het overeenkomt met de natuurlijke tandkleur.

Tandvullingen

Dentares Smile Clinic biedt moderne composietvullingen die kosteneffectief en esthetisch zijn. Het is de primaire zorg van patiënten om ervoor te zorgen dat hun glimlach niet wordt beïnvloed door ontsierende metalen vullingen. Amalgaam is een traditionele metalen restauratietechniek voor vullingen en inlays/onlays. Dankzij moderne materialen en technieken behoort amalgaam tot het verleden. Ons composiet vulmateriaal is zo gekleurd dat het overeenkomt met de natuurlijke tandkleur. Bij Dentares is het belangrijk om restauraties op de meest natuurlijke manier te integreren. In tegenstelling tot andere restauratiemethoden kunnen composietmaterialen worden aangebracht voor onmiddellijk resultaat.

Wat is een tandvulling?

Tandvullingen in Turkije combineren een hars met glaspoeder tot een duurzame vulling die de natuurlijke tand beschermt tegen tandbederf. Bacteriën en voedseldeeltjes kunnen het tandglazuur binnendringen en na verloop van tijd het tandbeen en de pulpa van de tand binnendringen, waardoor de integriteit van de tand langzaam wordt aangetast. Dit kan ongelooflijk pijnlijk zijn, afhankelijk van de mate van verval. Daarom verwijdert de tandarts het geïnfecteerde weefsel en vervangt het door een esthetische composiethars. Tandvullingen worden meestal gebruikt voor kleine tandbederfgebieden. Als een patiënt vergevorderd verval heeft, kan een inlay, onlay of kroon een meer geschikte behandeling zijn.

Vullingen zijn duurzaam genoeg om geschikt te zijn voor voor- en achtertanden. Er wordt echter meer aandacht besteed aan de anterieure regio om ervoor te zorgen dat de kleur en vorm overeenkomen met de natuurlijkheid van de behandelde tand. Composietharsen hebben een porositeit van 1-2%, wat betekent dat ze niet immuun zijn voor verkleuring na verloop van tijd. Daarom moeten anterieure vullingen vaker worden vervangen dan posterieure vullingen. Als er meerdere aangetaste gebieden zijn of als het verval groot is, kan een kroon of fineer om esthetische redenen passender zijn.

Wie is geschikt voor Dental Filling?

Patiënten met tandbederf in kleine gebieden boven de gingiva (tandvlees) lijn zijn geschikt voor een tandvulbehandeling. Dentine is de tandpulp onder de glazuurlaag en rondom het zenuwkanaal van de tand. Pijn wordt ervaren wanneer tandbederf het glazuur en het tandbeen van de tand aantast. Als het tandbederf het zenuwkanaal heeft bereikt, kunnen artsen voorstellen om eerst een wortelbehandeling uit te voeren om de gevoeligheid tegen te gaan, alvorens een vulling aan te brengen. Een tand met wortelbehandeling kan na verloop van tijd van kleur veranderen en de integriteit wordt aangetast. In dat geval is een kroon een meer geschikte behandeling.

Tandvullingen zijn een geschikte behandeling voor kinderen en volwassenen. Alle tandartsen kunnen een tandvulling aanbrengen, maar voor een meer geschikte service kan een cariësbehandeling worden uitgevoerd door een pediatrische tandarts (arts gespecialiseerd in de mondbehandeling van kinderen).

Hoe wordt Dental Filling in Turkije uitgevoerd?

Tandvullingen in Turkije worden eenvoudig in één afspraak behandeld. Lokale verdoving wordt toegepast om de patiënt ontspannen en pijnvrij te houden tijdens de tandvulling behandeling. Over de aangrenzende tanden worden barrièrematerialen geplaatst om te voorkomen dat er bij benadering nevenschade ontstaat. De tandarts gebruikt gespecialiseerde boren om verrot glazuur en tandbeen te verwijderen.

Composiethars wordt gemengd met keramiek of glasstof voor de duurzaamheid en in kleine hoeveelheden op het te behandelen gebied aangebracht. Elke kleine hoeveelheid wordt op zijn plaats gedrukt en gladgestreken om luchtbellen te verwijderen. Het uitharden verhardt de hars en gebeurt binnen enkele seconden, zodat het aanbrengen van vulmateriaal binnen enkele minuten kan worden voltooid. De laatste laag is getextureerd om op een natuurlijke tand te lijken. Articulerende papieren strips worden gebruikt om hoge contactgebieden in de functionaliteit van de opgebouwde composietvulling te markeren. Hogere gebieden verstoren de functionaliteit, zodat de tandarts de grootte kan verkleinen tot een perfecte functionaliteit is bereikt.

Tandvulling Soorten

Er worden 4 soorten materialen gebruikt om tandvullingen te maken. Deze zijn als volgt:

  • Amalgaam – is een zilverlegering die zink, kwik en andere metalen bevat en is het traditionele vulmateriaal voordat harsen en composietmaterialen hun intrede deden in de tandheelkunde. Ondanks de aandacht voor het kwik in amalgaammateriaal werd het veilig bevonden voor gebruik. Het zorgt echter wel voor een duidelijke ontsierende esthetiek.
  • Composiet – is een op kleur gelijkend harsmateriaal dat gemakkelijk kneedbaar is en uithardt door lichtuitharding. Composiethars is het meest gebruikte vulmateriaal voor tandvullingen. De levensduur ligt tussen de 5 en 10 jaar.
  • Keramiek – porseleinmateriaal is duurzaam en cosmetisch in gebruik, maar niet kosteneffectief.
  • Glasionomeer – vullingen zijn een combinatie van glas en acrylaat plastic die meestal wordt gebruikt bij pediatrische behandelingen. Deze geven fluoride af in de tand, om de patiënt te beschermen tegen verder verval.
Wat is beter: een tandvulling of een kroon?

De juiste behandeling van een gaatje hangt af van de mate waarin de integriteit van de tand is aangetast. Als een tand meerdere gaatjes heeft of een gaatje het binnenste zenuwkanaal van de wortel bereikt, is een kroon aangewezen. Uit esthetisch oogpunt is een kroon duurzamer en esthetischer dan een vulling. Er is echter meer voorbereiding nodig voor een kroonbehandeling. De patiënt moet deze risico’s dus eerst afwegen.

Hoe lang duurt een vulling?

Dentares Smile Clinic in Turkije gebruikt composietvullingen met glas voor extra esthetiek en duurzaamheid, die 5-10 jaar kunnen meegaan. Op voorwaarde dat de patiënt regelmatige mondhygiëne en controle in de kliniek toepast.

Wanneer wordt de vulling vervangen?

De tandvulling kan worden vervangen als er sprake is van afbrokkeling, breuk, pijn of structurele schade aan de restauratie en of tand. Wanneer een tandvulling 2 tot 3 punten van een tand bereikt, wordt de vereiste behandeling een tandheelkundige inlay/onlay genoemd. Ga voor meer informatie over inlays/onlays naar onze pagina over tandheelkundige inlays/onlays.