Tandheelkundige Bruggen - Dentares Smile Clinic
 

Tandheelkundige
Bruggen

Tandheelkundige bruggen zijn een effectieve restauratie om een gat te dichten dat is ontstaan door een ontbrekende tand of kies. Tandheelkundige toeristen kunnen het hele jaar door profiteren van de goedkope tandheelkundige prijzen in Turkije.

Een tandheelkundige brug is een restauratie die een echte tand nabootst op de plaats waar de natuurlijke tand ontbreekt, door de omringende tanden als steun te gebruiken.

Ontbrekende tanden kunnen lelijk zijn, daarom zijn tandheelkundige bruggen een van de drie manieren om een tand te herstellen. Een tandheelkundige brug, een tandbalkon en een implantaat zijn restauratietechnieken.

Tandbruggen Behandeling Turkije

Tandheelkundige bruggen zijn een effectieve restauratie om een gat te dichten dat is ontstaan door een ontbrekende tand. Tandheelkundige toeristen kunnen het hele jaar door profiteren van de goedkope tandheelkundige prijzen in Turkije.

Wat is een tandheelkundige brug?

Een tandheelkundige brug is een restauratie die een echte tand nabootst op een plaats waar de natuurlijke tand ontbreekt door gebruik te maken van de omliggende tanden als ondersteuning.

Waarom wordt een tandheelkundige brug geplaatst?

Ontbrekende tanden kunnen ontsierend zijn, daarom zijn tandheelkundige bruggen een van de drie manieren om een tand te herstellen. Een tandheelkundige brug, een tandheelkundig balkon en een implantaat zijn restauratietechnieken. Een balkon is een restauratie die het gat dicht zoals een brug, maar er wordt slechts één tand gebruikt om de restauratie te stabiliseren. Waar mogelijk wordt daarom de voorkeur gegeven aan een implantaat. De implantaatstift wordt in het bot geschroefd en simuleert een tandwortel. Hierdoor kan de kroon gemakkelijk worden geplaatst en worden de omliggende tanden niet aangetast.

Hoe wordt een tandheelkundige brug geplaatst?

De twee tanden die tegenover het ontbrekende gat staan, worden geschoren tot een basisvorm. Deze tanden en de opening worden opgemeten door middel van afdrukken die met behulp van tandpasta worden gemaakt. De stopverf hardt uit en er wordt een mal gemaakt, waardoor een exacte replica van uw gebit ontstaat. Een 3-delige set zirkonia kronen wordt ontworpen met behulp van CAD/CAM technologie. Met behulp van de repetitiemethode kan de arts de functionaliteit en het esthetische ontwerp dubbel controleren. Als de arts tevreden is, is de brug klaar en wordt deze met een sterke tandheelkundige lijm op zijn plaats gezet.

Wanneer wordt een tandheelkundige brug geplaatst?

Een tandheelkundige brug wordt uitgevoerd wanneer de ruimte tussen de tanden klein is en er geen implantaat nodig is om de ontsierende ontbrekende tand te repareren. Als de ruimte te groot is, zoals bij een ontbrekende kies of meerdere tanden, kan een implantaat worden aanbevolen.

Wat zijn de verschillen tussen een tandheelkundig implantaat en een tandheelkundige brug?

Voor een tandheelkundig implantaat moet een kaakchirurg chirurgisch een implantaatpaal plaatsen in de botstructuur van de kaak op de plaats waar een tand ontbreekt. Een tandheelkundige brug gebruikt de omringende tanden als steun om een tand te herstellen. Een tandheelkundige brug is niet-invasief in vergelijking met een implantaat. Een brug kan binnen 3-4 dagen worden gemaakt, terwijl een implantaat tot 3 maanden nodig heeft om te genezen en goed te integreren voordat het met een enkelvoudige kroon wordt belast.

Materialen voor tandheelkundige bruggen

Een tandheelkundige brug kan worden gemaakt van PFM of anders bekend als op metaal gebaseerd porselein, en zirkonia. Tandheelkundige bruggen kunnen niet worden gemaakt met emax materialen. PFM en zirconia gaan naar verwachting 10 jaar of langer mee, maar zirconia heeft een veel betere esthetiek.

Soorten tandheelkundige bruggen

Er zijn 4 soorten tandheelkundige bruggen.

De traditionele tandheelkundige brug gebruikt de steun van twee omringende tanden als ankers voor een replicatand in het midden.

De vrijdragende brug gebruikt slechts één van de omringende tanden als anker om een replicatand in het ontbrekende gat te ondersteunen.

De maryland bonded bridge gebruikt twee omringende tanden zoals de traditionele brug, maar deze tanden worden niet gevuld. In plaats daarvan wordt een metalen frame aan de achterkant van de verankerende tanden bevestigd. De sterkte en levensduur van de brug zijn afhankelijk van de lijm. De lijm en het metaal kunnen de tanden na verloop van tijd verkleuren.

Implantaat ondersteunde brug. Bij grotere openingen van 3-4 ontbrekende tanden. Er kunnen 2 implantaatpalen worden geplaatst om een grotere brug te ondersteunen. Deze brug vereist een operatie en een genezingstijd van maximaal 3 maanden, maar is ongelooflijk sterk.

Wat zijn de voordelen van een tandheelkundige brug?
  • Een tandheelkundige brug is een effectieve restauratiemethode om een tand te vervangen.
  • De patiënt kan met vertrouwen en comfort op de brug kauwen, terwijl voedsel vroeger pijn deed en het tandvlees beschadigde.
  • De patiënt heeft nu een esthetische oplossing voor een ontbrekende tand, wat het vertrouwen kan vergroten.
  • Zonder een tandheelkundige brug zouden de omringende tanden en kiezen zich langzaam verspreiden en proberen het gat zelfstandig te dichten.
  • Bruggen zijn gemakkelijk te onderhouden
Wat zijn de nadelen van een tandheelkundige brug?
  • De omringende tanden worden gevijld en als de brug niet goed wordt geplaatst, kunnen bacteriën en tandplak zich ophopen en de verankerende tanden beschadigen.
  • Soms zijn de verankerende tanden van de brug niet sterk genoeg of krijgen ze te maken met een trauma waardoor de brug breekt en onmiddellijk moet worden gerepareerd.
Hoe maak je een tandheelkundige brug schoon?

Regelmatig poetsen bovenop en aan weerszijden van de brug is voldoende, met regelmatig flossen en mondwater om eventuele plak of etensresten te verwijderen. U kunt de tandarts de bruggen één of twee keer per jaar laten onderzoeken, samen met regelmatige reiniging van de mond.

Hoe lang duurt een tandheelkundige brugbehandeling?

Afhankelijk van het type tandheelkundige brug kan dit 3-5 dagen duren. Als het een implantaat ondersteunde brug is, dan moeten de implantaten worden geplaatst en 3 maanden de tijd krijgen om te genezen. Dan nog eens 5 dagen om de brug te ontwerpen en te plaatsen.

Waarom zou u de voorkeur geven aan Turkije voor een tandheelkundige brugbehandeling?

Turkije heeft de afgelopen 10 jaar miljoenen gezondheidstoeristen gezien voor de betaalbare tandheelkundige zorg. Bruggen kunnen aanzienlijk goedkoper zijn dan in westerse landen.

Hoe kunnen bruggen op basis van zirkonium worden uitgevoerd zonder metalen ondersteuning?

Beide ankertanden aan weerszijden van het ontbrekende gebied moeten worden afgevijld tot een basisvorm, waarbij 1 mm van de natuurlijke tand wordt afgeslepen, om een 3-delige brug van zirkonia te ontwerpen en te bevestigen.

Hoeveel kost een tandheelkundige brug in Turkije?

De prijs varieert afhankelijk van het aanbevolen of gevraagde type tandheelkundige brug. Het kan gaan om implantaten, zirkonia, PFM en metalen frames, dus u kunt het beste kiezen wat de tandarts u aanbeveelt.

Hoe lang duurt het voordat een brug zich normaal voelt?

Het kan een week tot een maand duren voordat u gewend bent aan het gevoel van een geplaatste tandheelkundige brug.

Hoe maak je een permanente tandheelkundige brug schoon?

Patiënten moeten 3 keer per dag een borstel met zachte haren gebruiken en regelmatig flossen en mondwater. Laat uw tandarts dit bij elk bezoek controleren.

Hoe bereid je je voor op een brug?

Patiënten kunnen rekenen op plaatselijke verdoving terwijl de tandarts de verankering van de tanden voorbereidt. De eerste afspraak kan ongeveer 1-2 uur duren. Er worden afdrukken genomen met behulp van een tandpasta en de CAD/CAM-technologie gebruikt uw afdrukken om een nieuwe tandheelkundige brug te ontwerpen. Eenmaal ontworpen wordt deze pijnloos aangebracht met tandheelkundige lijm die ongeveer 10 jaar meegaat.

Wat is beter: een brug of een implantaat?

Bruggen gaan naar verwachting ongeveer 10 jaar mee voordat ze moeten worden vervangen. Implantaten hebben een levenslange garantie en behouden de botstructuur. Als er botverlies optreedt, kunnen omringende tanden en kiezen van hoek veranderen en losraken. Daarom is een implantaat op de lange termijn het beste. De kroon die op het implantaat zit, is veel gemakkelijker en goedkoper te vervangen, mocht hij na 10 jaar aan vervanging toe zijn.

Hoeveel tanden kun je op een brug hebben?

Een traditionele, Cantilever en Maryland tandheelkundige brug kan slechts één ontbrekende tand of kies ondersteunen. Terwijl de implantaat ondersteunde brug tot twee ontbrekende tanden kan ondersteunen.

Kan een tandheelkundige brug worden verwijderd en opnieuw worden geplaatst?

Een brug kan worden vervangen als hij gebroken, te oud, verkleurd of gebroken is. De tandarts knipt de tandbrug af en reinigt de tanden waar de lijm zat. Er kan een nieuwe tandheelkundige brug worden geplaatst, mits de verankerende tanden in goede staat zijn.

Heb ik een bottransplantatie nodig voor een brug?

Een bottransplantaat kan nodig zijn als het ontbrekende gebied een scheur heeft. Om esthetische redenen is het het beste om een consistent rechte botstructuur te verkrijgen.

Zijn tandheelkundige bruggen de moeite waard?

Als je de kosten vergelijkt met de levensduur, het gebruik, het comfort en de esthetiek van een tandheelkundige brug, kan een tandheelkundige brug de moeite waard zijn.

Waarom verkiest een arts een brug boven een implantaat?

Een arts kan een brug voorstellen in plaats van een implantaat om de patiënt tijd en geld te besparen of dat een implantaat niet geschikt is voor het gebied omdat de botstructuur te dun of van slechte kwaliteit is of dat de ruimte tussen de tanden te klein is om een implantaat te laten passen.

Welke tandheelkundige brug is het beste?

Het hangt af van de grootte van de kloof. Bij een kleine opening volstaat een traditionele brug. Als de opening wat groter is, kan de patiënt op lange termijn baat hebben bij een brug met implantaatondersteuning.

Hoe pijnlijk is het krijgen van een tandheelkundige brug?

Bij de brugprocedures wordt plaatselijke verdoving gebruikt, zodat er geen pijn wordt gevoeld en de patiënt zich ontspannen kan voelen.