Carl Heffy - Dentares Smile Clinic
 

Carl Heffy

SKU: N/A

Klachten van de patiënt: Carl presenteerde zich met 2 gebroken tanden op de gingivalijn, een wortel geïnfecteerde tand, gedraaid gebit en zonder laterale snijtand. Dit is abnormaal omdat de hoektand in de laterale incisorpositie stond.

 

Behandelplan: Carl had 2 gebroken tanden extracties, 2 tandheelkundige implantaten en volledige mondkronen nodig om zijn tanden te beschermen en zijn beetproblemen op te lossen.

2 Megagen® tandheelkundige implantaten

2 tandextracties
1 abces schoonmaken

5 Wortelkanaalbehandeling

28 Zirconia kronen

 

Behandelingstijd: 3 maanden

 

Resultaat: Bij het eerste bezoek van Carl kreeg hij een wortelbehandeling om zijn tandpijn op te lossen en werden 2 afgebroken tanden verwijderd. Op de röntgenfoto werd een kleine infectie gevonden rond de geabsorbeerde gebroken tand. Tijdens de operatie bleek de infectie echter veel groter dan op de 2D röntgenfoto. Het werd dus schoongemaakt en er was een bottransplantatie nodig in dit gebied. Er werden 2 Megagen® tandheelkundige implantaten geplaatst in de onderste molaar. Bij Carl’s tweede bezoek had hij een paar wortelkanalen nodig omdat hij gevoeligheid ontwikkelde op verschillende tanden. Er werd 1 brug geplaatst aan de rechterkant van de onderkaak over de implantaten, en een andere brug werd geplaatst aan de linkerkant van de onderkaak van premolaar tot molaar. Carl kreeg vervolgens 28 zirconia kronen om zijn glimlach makeover te voltooien.