Lee Wooding - Dentares Smile Clinic
 

Lee Wooding

SKU: N/A

Klachten van de patiënt: Lee presenteerde zich met slechts 1 posterior (achterste) tand en dus hadden al haar voortanden al het kauwwerk gedaan dat posterior tanden normaal gesproken zouden doen. Hierdoor waren haar tanden versleten en gevoelig.

 

Behandelplan: Alle tanden waren gezond genoeg om de smile makeover-behandelingen te ondersteunen, dus extracties waren niet nodig. Lee had steun en structuur nodig in de achterkant van haar kaken, dus werden 4 implantaten aanbevolen voor elke kaak. De linkerachterkant had een sinuslift, bottransplantaten en 3 implantaten nodig. De chirurg kon in dit gebied hoogwaardige implantaten gebruiken om de genezingstijd met 3 maanden te verkorten. Tijdens de esthetische fase waren Lee’s tanden vrij gevoelig, dus om de dagelijkse pijn te verlichten waren 10 wortelkanalen nodig.

8 Megagen® tandheelkundige implantaten

1 Sinuslifting

10 wortelkanaalbehandeling

24 Zirconia kronen

 

Behandelingstijd: 6 maanden

 

Resultaat: Lee was een coöperatieve patiënt. Zij luisterde naar het postoperatieve advies van de chirurg en volgde dit strikt op. Hierdoor werden de risico’s van het inbrengen van implantaten in combinatie met sinuslifting beperkt. Ze vertoonde een goede genezing in alle implantaatgebieden. De keuze voor een behandeling in 2 bezoeken en 6 maanden in plaats van 3 bezoeken en 9 maanden was om het trauma voor het emotionele en fysieke welzijn van de patiënt te beperken en de totale behandeltijd te minimaliseren. Lee had 10 wortelkanaalbehandelingen nodig vanwege de scheve uitlijning, diepe cariës en bruxismeproblemen.