Leighton Walker - Dentares Smile Clinic
 

Leighton Walker

SKU: N/A

Klachten van de patiënt: Leighton presenteerde zich met een overkill aan de onderkaak, verkleuringen en een slijpprobleem dat afbrokkeling, een gebroken tand en twee derde van de kaak sporen van slijpslijtage veroorzaakte.

 

Behandelplan: Leighton had een gebroken tand nodig en een uitstekende tand geëxtraheerd om een rechte lachlijn mogelijk te maken. 22 zirkonia kronen werden aanbevolen voor een glimlach make-over. Masseter botox om zijn bruxisme op te lossen en zijn restauraties te beschermen.

2 extractie

5 wortelkanalen

Masseter botox

22 zirkonia kronen (kleur BL2?)

 

Behandelingstijd: 5 dagen

 

Resultaat: Een afgebroken kies werd geëxtraheerd en de patiënt koos voor een brugsysteem. Een voortand werd getrokken om ruimte te maken voor een symmetrisch, recht frontgebit. Voor de onderste voortanden waren vijf wortelbehandelingen nodig om gevoeligheid te voorkomen. Daarna werden 22 zirkonia kronen geplaatst op het lachgedeelte. Bruxisme was heel duidelijk en daarom werd een botoxinjectie gegeven in de kauwspieren om de bruxismesymptomen onmiddellijk te stoppen. Leightons glimlach is nu symmetrisch, spierwit en zelfverzekerd. Een nachtwaker werd gegeven om schade aan restauraties te voorkomen.