Tony Bennet - Dentares Smile Clinic
 

Tony Bennet

SKU: N/A

Klachten van de patiënt: Tony presenteerde zich met 3 ontbrekende kiezen en een premolaar waardoor Tony zijn voortanden gebruikte om te kauwen. Hierdoor versleten zijn voortanden en ontstond een diepe beet. 3 verstandskiezen drukten op zijn kiezen, waardoor zijn functionele beet scheef stond. 1 geïnfecteerde maaltand. Tot slot had Tony onbewust zijn tandvlees op de achterste kiezen teruggetrokken door verkeerd zijwaarts poetsen.

 

Behandelplan: Bij Tony werden 3 verstandskiezen en 1 premolaar getrokken en 4 Megagen® tandheelkundige implantaten geplaatst op de ontbrekende plaatsen. Er worden kronen gebouwd tot de verlengde tandvleeslijn om de wortel te beschermen en kronen verlengd tot de natuurlijke lachlijn om de werkelijke tandlengte te corrigeren.

4 tandextracties

4 Megagen® tandheelkundige implantaten

3 Wortelkanaalbehandeling

28 Zirconia kronen

 

Behandelingstijd: 3 maanden

 

Resultaat: Tony kreeg implantaten voor de ontbrekende gebieden, zodat hij de kiezen kan gebruiken om comfortabel te kauwen. De tanden werden opgebouwd tot een natuurlijk niveau om een jeugdige glimlach te accentueren. Tony had een paar kleine beetproblemen die onmiddellijk werden opgelost met behulp van een volledige kroon smile makeover en waarvoor geen orthodontische behandeling nodig was. Tony is een goed voorbeeld van hoe implantaten kunnen worden gebruikt met volledige mondkronen om een complete glimlach makeover te creëren.